The Lion King, Mamma Mia! en Was Getekend, Annie M.G. Schmidt in actie voor Aidsfonds

29 november 2018, 09:20 - Redactie
The Lion King, Mamma Mia! en Was Getekend, Annie M.G. Schmidt in actie voor Aidsfonds

Op zaterdag 1 december is het Wereld Aids Dag, een dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij de strijd tegen aids en wordt opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids. Stage Entertainment Nederland is maatschappelijk partner van Aidsfonds, ook in het theater wordt daarom aandacht gevraagd voor Wereld Aids Dag. Deze week collecteren de castleden van The Lion King, Mamma Mia! en Was Getekend, Annie M.G. Schmidt na afloop van de voorstelling ten behoeve van het Aidsfonds.

Albert Verlinde, algemeen directeur en producent Stage Entertainment Nederland: "In de jaren ’80 en ’90 zijn veel artiesten en creatieve mensen overleden aan aids. Het is onvoorstelbaar dat wereldwijd voor veel mensen de levensreddende medicijnen nog niet toegankelijk zijn. Wij geloven in de mogelijkheid om aids de wereld uit te helpen en daarom vragen we deze week in al onze theaters aandacht voor de strijd tegen aids. Samen met onze bezoekers hopen we de aidsbestrijding te steunen".

Aids maakt nog steeds slachtoffers in de wereld. Ondanks dat er medicijnen, effectieve behandelingen en doeltreffende preventiemiddelen zijn. In Nederland is een hiv-infectie al lang geen doodsvonnis meer, maar elders in de wereld gaan nog steeds jaarlijks één miljoen mensen dood aan aids. Het zijn jonge mensen, jonge vrouwen vooral, die de dupe zijn. Dat kunnen we stoppen. Internationaal is afgesproken om een einde te maken aan de epidemie tegen 2030.

Stage Entertainment Nederland ondersteunt Aidsfonds door via haar theaters en andere kanalen aandacht te vragen voor Wereld Aids Dag en op te roepen de campagne van Aidsfonds te ondersteunen. Onderdeel van het partnerschap is de jaarlijkse collecte na afloop van de voorstellingen in de theaters van Stage Entertainment Nederland, maar ook in bijvoorbeeld de programmaboeken van de verschillende musicals wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen aids.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda