The Bodyguard de Musical keert weer terug in Nederland

18 november 2022, 15:26 - Redactie
The Bodyguard de Musical keert weer terug in Nederland

Nadat eerder vanmiddag Stage Entertainment aankondigde dat TINA – De Tina Turner Musical zal gaan stoppen in februari is daar nu de aankondiging dat The Bodyguard de Musical zal gaan terugkeren. Dit blijkt uit een nieuwe auditieoproep van de producent. Het is ruim 5 jaar geleden dat de laatste voorstelling van de musical, naar de gelijknamige film uit 1992, werd gespeeld in het Beatrix Theater in Utrecht. Wanneer de productie precies zal gaan spelen is nog niet duidelijk.

The Bodyguard ging op 27 september 2015 in première in het Beatrix Theater en was hier te zien tot 16 juli 2017. In totaal werden er 647 voorstellingen opgevoerd en zagen meer dan 850.000 bezoekers de musical. De hoofdrol van Rachel Marron werd gespeeld door Romy Monteiro. De cast bestond verder uit onder andere Mark van Eeuwen, Carolina Dijkhuizen, Patrick Martens en Bram Blankestijn.

Audities

Voor de musical zoekt de productent naar Acteurs/Zangers/Dansers (V/M/X). Voor verschillende posities. Beschikbaarheid is gevraagd voor seizoen 2023. Inschrijven kan tot en met maandag 12 december. De audities vinden plaats in de december en in januari.

Rachel Marron
Rachel is een Oscar-genomineerde pop- en filmster die een bodyguard moet inhuren om zichzelf te beschermen tegen een stalker. Leeftijd vanaf midden 20 tot 40 jr. Deze rol vraagt om een excellente zangeres in het pop- en soulgenre, die krachtig kan belten en affiniteit heeft met het materiaal van Whitney Houston. Ze moet nummers als I Will Always Love You, I Have Nothing en Love Will Save the Day moeiteloos kunnen zingen

Nicki Marron
Nicki is Rachels oudere zuster en haar persoonlijke assistent. Zij is een zeer getalenteerde zangeres die altijd in Rachels schaduw is blijven staan. Zij moet met gemak nummers als Saving All My Love, Run To You en All At Once kunnen zingen.

Leeftijd vanaf midden 20 tot 40 jr.
Deze rol vereist een zangeres met een uitgesproken soulstem.

Frank Farmer
Voormalige CIA agent. Atletisch. Scherpzinnig en instinctief. Aantrekkelijk en charismatisch. Hij straalt rust en kracht uit. Typische Amerikaanse Alfa man. Hij hoeft geen zanger te zijn, wel het zelfvertrouwen om voor een theaterpubliek te zingen! (speelleeftijd 30 – 45).

Bill Devaney
Manager en beschermengel van Rachel. Bill is al samen met Rachel sinds het begin van haar carrière en regelt alles voor haar. Een trouwe vriend die alleen maar het beste voorheeft met Rachel. (speelleeftijd 40 – 60).

Tony
Beveiligingsman van Rachel Marron. Type uitsmijter – groot, met brede schouders en smalle heupen. Tony handelt overbezorgd en wil alles doen voor Rachel Een man met een groot hart. (speelleeftijd 25 – 45).

Sy Spector
Sy Spector is Rachel’s publiciteitsagent. Vastberaden en ambitieus. Zijn overtuiging is dat de hele Oscar-nominatie voor Rachel te danken is aan alleen-zijn harde werk! Hij gelooft dat hij haar drijvende kracht is. (speelleeftijd 25 – 45).

Stalker
De stalker van Rachel Marron. Buitenbeentje, chagrijnig, atletisch, militair type. Moet uitblinken binnen het ensemble. (speelleeftijd 25 – 40).

Ray Court
Ervaren en intelligente CIA agent. Lang, aantrekkelijk, atletisch en professioneel. Gelijk aan Frank Farmer. Hij hoeft geen zanger te zijn, wel het zelfvertrouwen om voor een theaterpubliek te zingen! (speelleeftijd 30 -45).

Fletcher
Het kind van Rachel. Speelleeftijd 10 jaar en niet groter dan 1,50 meter. Sterke acteur en goede danser. Energiek, charmant en brutaal.

Ensemble
Ervaren, sterke en expressieve dansers en zangers. Die bekend zijn met hedendaagse dansstijlen. Vrouwen: hoge belt met pop/soul/ r&b geluid Mannen: Rock bariton / tenor met pop/soul/r&b geluid

Première
16 april 2023
Dernière
27 augustus 2023
Producent
Stage Entertainment
Meer over The Bodyguard (2023)Ander nieuws over The Bodyguard (2023)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda