Ted Neeley verbindt naam aan studiebeurs van de Vrije Universiteit Amsterdam

16 december 2016, 16:01 - Redactie

Voor het eerst verbindt een musicalster zijn naam aan een studiebeurs van een Nederlandse universiteit: de Ted Neeley Scholarship. Op vrijdag 16 december wordt tijdens het VU-evenement Jesus Christ Moviestar de beurs gepresenteerd aan Ted Neeley. De beurs maakt het voor studenten van de specialisatie Media binnen de master Theology & Religious Studies van de faculteit der Godgeleerdheid (VU) mogelijk een tweede master te volgen.

Binnen de faculteit Godgeleerdheid van de VU wordt de verbinding tussen oude bronnen en hedendaagse mediacultuur nauwkeurig gevolgd. De jezusfilm past in een lange mediatraditie waarin het verhaal van Christus op een geheel nieuwe manier worden toegeëigend. Dit roept tal van vragen op, die tijdens deze bijzondere bijeenkomst besproken zullen worden. In hoeverre worden religieuze iconen uit het klassieke verhaal gebruikt als symbolische taal om de eigen tijd te verstaan? Wat betekent dit voor de bronnen? En voor de plaats van religie in onze gemediatiseerde samenleving?

Studenten die voor de scholarship in aanmerking willen komen kunnen de procedure vinden op de website van Godgeleerdheid of contact opnemen met VU-hoogleraar Joke van Saane via j.w.van.saane@vu.nl. Toekenning is afhankelijk van cv, motivatiebrief en gesprek.

De rockopera Jesus Christ Superstar, met Ted Neeley in de titelrol, is tot en met 5 februari 2017 te zien in Amsterdam, Den Haag, Groningen en Antwerpen. De tournee is deze week gestart in de Heineken Music Hall.

Première
21 januari 2024
Dernière
29 september 2024
Producent
Albert Verlinde Entertainment
Meer over Jesus Christ Superstar (2024)Ander nieuws over Jesus Christ Superstar (2024)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda