Ted Neeley van Jesus Christ Superstar komt naar de VU

6 december 2016, 10:02 - Redactie
Ted Neeley van Jesus Christ Superstar komt naar de VU

Op vrijdag 16 december komt Ted Neeley naar de Vrije Universiteit Amsterdam voor een gesprek en Q&A over de film Jesus Chris Superstar. In samenwerking met Cultuurcentrum Griffioen wordt de film speciaal voor deze gelegenheid voor studenten, medewerkers en publiek vertoond.

Voorafgaand houdt liefhebber en groot kenner van jezusfilms Jan Krans (Faculteit der Godgeleerdheid en PThU) een lezing over Jesus Christ Superstar en de traditie van jezusfilms. VU-hoogleraar Ruard Ganzevoort en aankomend decaan van de faculteit Godgeleerdheid gaat na de film in gesprek met Ted Neeley en publiek.

Binnen de faculteit Godgeleerdheid van de VU wordt de verbinding tussen ouder bronnen en hedendaagse mediacultuur nauwkeurig gevolgd. De jezusfilm past in een lange mediatraditie waarin het verhaal van Christus op een nieuwe manier worden toegeëigend. Dit roept tal van vragen op, die tijdens deze bijeenkomst besproken zullen worden. In hoeverre worden religieuze iconen uit het klassieke verhaal gebruikt als symbolische taal om de eigen tijd te verstaan? Wat betekent dit voor de bronnen? En voor de plaats van religie in onze gemediatiseerde samenleving?

Kaarten verkrijgbaar op de website van Griffioen: www.griffioen.vu.nl. Jesus Christ Superstar is vanaf 14 december tot en met 5 februari te zien in Amsterdam, Den Haag, Groningen en Antwerpen.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda