Stage Entertainment kijkt naar anderhalve meter versies van Lazarus, TINA en Anastasia

19 april 2020, 11:16 - Redactie
Stage Entertainment kijkt naar anderhalve meter versies van Lazarus, TINA en Anastasia

Stage Entertainment kijkt momenteel naar anderhalve meter versies van Lazarus, TINA - De Tina Turner Musical en Anastasia zo liet Albert Verlinde vanmorgen weten in WNL Op Zondag.

Als eerste had de algemeen directeur van Stage Entertainment afgelopen week contact met Lazarus-regisseur Ivo van Hove om hem te vragen om te gaan werken aan een anderhalve meter versie van de David Bowie-musical. Daarnaast is Phyllida Lloyd, de regisseur van TINA - De Tina Turner Musical, op verzoek van Stage Entertainment een anderhalve meter versie van de musical aan het ontwikkelen en ook de makers van Anastasia doen momenteel hetzelfde.

Daarnaast wordt er gekeken naar wat er straks allemaal mogelijk is in de theaters. Een idee dat is ontstaan bij het bedrijf, zo laat Albert Verlinde weten, is dat mensen rij om rij plaatsnemen. Vervolgens neemt men bijvoorbeeld per twee of per vier mensen plaats en pakt men plexiglas plaatjes om deze ertussen te plaatsen. Je zit dan met de mensen met wie je naar het theater bent toegekomen dan eigenlijk in een soort eigen 'skybox' afgescheiden van andere bezoekers.

Deze plexiglas plaatjes kunnen dan gepakt worden vergelijkbaar met hoe nu stoelverhogers beschikbaar zijn voor kinderen. In het geval van het Circustheater in Scheveningen met een capaciteit van 1850 bezoekers zou dit dan betekenen dat er 900 stoelen beschikbaar blijven.

Of dit daadwerkelijk straks zo is toegestaan zal getoetst moeten worden maar op deze manier wordt er momenteel bij de producent druk naar oplossingen gezocht. Naast de indeling van de zaal zal er ook moeten worden gekeken naar aankomst, de garderobe, pauzedrankjes, etc.

De theaters in Nederland zullen in ieder geval nog gesloten blijven tot en met 31 mei.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda