De Graaf & Cornelissen zet fragmenten uit Haal het doek maar op online

19 april 2020, 10:04 - Redactie
De Graaf & Cornelissen zet fragmenten uit Haal het doek maar op online

In navolging van de oproep om muziek van Nederlandse bodem te omarmen, heeft theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment besloten om muziek uit hun meest recente musical Haal het doek maar op -van Appelscha tot Zierikzee openbaar te maken.

“Wij hebben de Nederlandse muziek altijd een warm hart toegedragen”, aldus producenten Hans Cornelissen en Ruud de Graaf. “Repertoire van Liesbeth List, Adèle Bloemendaal, Conny Stuart, Jasperina de Jong, Mary Servaes en het Volendamse oeuvre, stond centraal in door ons in eigen huis ontwikkelde musicalproducties. De musical Haal het doek maar op-van Appelscha tot Zierikzee, met daarin hoofdrollen voor Mariska van Kolck, Tony Neef, Jordy van Loon, Julia Berendse, Dook van Dijck en Willemijn van Holt, ging eind januari in première. Het theaterpubliek heeft, vanwege het coronavirus, hiervan slechts twee maanden kunnen genieten. Daarom hebben we besloten om aanstaande zondag en volgende week zondag diverse fragmenten uniek materiaal uit deze voorstelling waarin 42 Nederlandstalige evergreens voorkomen, openbaar te maken.”

Onder anderen het prachtige lied Telkens Weer (Willeke Alberti) gezongen door Tony Neef en medleys met o.a. De winter was lang (Willeke Alberti), Zet een kaars voor je raam vannacht (Rob de Nijs), Verboden vruchten (Ronnie Tober), Paradiso (Anneke Grönloh), Marmer, staal en steen vergaan (Trea Dobbs), Zomer in Zeeland (Saskia & Serge), Land van Maas en Waal (Boudewijn de Groot) en Dans je de hele nacht met mij (Karin Kent). En als extra nogmaals Heel Even (Shirley Zwerus) door de gehele cast gezongen op het Musical Awards Gala en het eerder vertoonde nummer Als ik de golven aan het strand zie (Ria valk).

In Haal het doek maar op - van Appelscha tot Zierikzee staan populaire Nederlandstalige nummers uit met name de jaren zestig en zeventig centraal. Zangeres Lonneke Rimini (Mariska van Kolck) en conferencier Rolf Molenaar (Tony Neef) ‘ontmoeten’ elkaar na lange tijd weer op een begrafenis en gaan terug in de tijd.

Première
23 januari 2020
Dernière
26 april 2020
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over Haal het doek maar op Ander nieuws over Haal het doek maar op
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda