Speciale fietsroute voor Het Verzet Kraakt

19 juni 2017, 11:58 - Redactie
Speciale fietsroute voor Het Verzet Kraakt

Recreanten en toeristen kunnen in Twente met de fiets langs historische locaties en tentoonstellingen rondom de grootste bankroof aller tijden. De gratis fietsroute is onder andere te verkrijgen bij de VVV’s / Tourist info’s en musea in Almelo, Harbrinkhoek, Nijverdal, Rijssen, Vriezenveen en Wierden.

De speciale route leidt langs de zes tentoonstellingen en historische locaties die het verhaal van de grootste bankroof aller tijden vertellen. De route is opgesplitst in twee fietslussen. De oostelijke route van 53 km gaat door Wierden, Almelo, Vriezenveen en Daarle. De westelijke route van 60 km gaat door Wierden, Daarle, Nijverdal en Rijssen. De route is ook in één keer te fietsen.

Om de verhalen achter de bankroof te laten zien, zijn er zes tentoonstellingen in Almelo, Wierden, Harbrinkhoek, Vriezenveen, Nijverdal en Rijssen ingericht die het verhaal van de grootste bankroof aller tijden vertellen. Welke rol speelde slager Eshuis uit Wierden in dit verhaal? Waar werd de buit naar toe gebracht? Waarom werden de verzetsmensen gepakt? In de zes musea hoor, lees, zie en voel je de verhalen van de mensen achter die bijzondere verzetsdaad. Elke tentoonstelling heeft een eigen invalshoek in lijn met de gebeurtenissen rondom de bankoverval uit die plaats. Om ook de kinderen mee te nemen in het verhaal over de grootste bankroof, heeft elk museum een speciale kinderactiviteit samengesteld.

Mensen die een bezoek aan de tentoonstellingen over de grootste bankroof aller tijden willen brengen, kunnen ook een passe-partout aanschaffen. Een passe-partout kost € 5,00 en is te koop bij de tourist info’s en musea in de deelnemende gemeenten.

Van 30 augustus tot en met 23 september vindt op het Indiëterrein in Almelo het theaterspektakel Het Verzet Kraakt plaats. Een avondvullend programma van 17.00 uur tot 22.00 uur inclusief eten, drinken en de voorstelling. Dit alles in de sfeer van de oorlogsjaren met een diner in een grote voormalige fabriekshal. Radio Oranje klinkt en er worden verhalen verteld. Het theaterspektakel zelf speelt zich buiten af.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda