Musical Catch Me van West End naar Amsterdam

19 juni 2017, 09:23 - Redactie
Musical Catch Me van West End naar Amsterdam

De Brits-Nederlandse productie Catch Me komt, na een succesvolle speelperiode in Londen, naar Amsterdam. Onder regie van Daniël Cohen houdt een Nederlandse cast op 7 juli een staged reading van deze nieuwe musical over zelfmoord, die veel lof oogstte in de Britse pers. Catch Me is geschreven door Nederlander Arnoud Breitbarth en Brit Christian Czornyj.

"Catch Me is een prikkelend project van een jong, internationaal schrijversteam", stelt regisseur Daniël Cohen. "Breitbarth en Czornyj hebben lef, niet alleen omdat ze in deze commerciële tijden een intieme musical maken, maar ook door hun keus voor een heftig onderwerp, behandeld met respect en humor."

De vrienden van de 32-jarige Dean komen bijeen op de vooravond van zijn begrafenis. Ze lachen, huilen en halen herinneringen op, maar een vraag blijft op de voorgrond: waarom beroofde hij zichzelf van het leven?

De musical, die in november afgelopen jaar op West End in première ging, belicht alle verschillende emoties van mensen die met zelfmoord te maken krijgen. De vijf vrienden delen hun herinneringen – sommige pijnlijk, andere grappig – maar al snel wordt duidelijk dat ze Dean niet zo goed kennen als ze dachten. Geheimen worden onthuld en waarheden komen boven, relaties komen onder druk en comfortabele illusies vallen in duigen.

In de tweede akte komt Deans kant van het verhaal aan bod. Maar de vraag die zijn vrienden niet uit hun hoofd kunnen zetten ("Waarom?") kan nooit worden beantwoord. De muziek is modern en intrigerend, de teksten scherp, het verhaal gevuld met momenten vol warmte, humor en intens drama.

De Engelstalige staged reading zal plaatsvinden in het Crea Theater in Amsterdam voor Europese theaterproducenten. Er zal een beperkt aantal kaarten beschikbaar zijn voor publiek. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Arts Council England en Stichting Melanie.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda