Soldaat van Oranje – De Musical viert 15 mei de 3.500ste voorstelling

8 mei 2024, 17:17 - Redactie
Soldaat van Oranje – De Musical viert 15 mei de 3.500ste voorstelling
Foto: Musicalweb

Volgende week woensdag 15 mei viert Soldaat van Oranje - De Musical de 3.500ste voorstelling, volgens traditie met de bekende mok met friet, na afloop van zowel de matinee- als de avondvoorstelling.

Sinds de allereerste voorstelling is het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden aan meer dan 3,6 miljoen bezoekers van alle generaties verteld. Oudere generaties dachten vaak aan eigen verhalen uit de Tweede Wereldoorlog en jongere generaties hadden vragen naar aanleiding van het oorlogsverhaal. Zo houden we met elkaar een belangrijk deel van onze geschiedenis levend.

In het teken daarvan introduceerde de productie onlangs in samenwerking met hulporganisatie War Child een nieuw lesconcept voor middelbare scholieren Samen sterk voor vrijheid - toen en nu. Leerlingen die gewerkt hebben met het nieuwe lespakket zijn bij de matineevoorstelling aanwezig.

Op 30 oktober 2010 ging Soldaat van Oranje - De Musical in première in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk.

Première
30 oktober 2010
Dernière
N.N.B.
Producent
NEW Productions
Meer over Soldaat van Oranje Ander nieuws over Soldaat van Oranje
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda