Soldaat van Oranje – De Musical stopt in huidige vorm

18 juni 2024, 08:13 - Redactie
Soldaat van Oranje – De Musical stopt in huidige vorm
Foto: Joris van Bennekom

Soldaat van Oranje – De Musical, de langstlopende voorstelling van Nederland, is op 14 juli aanstaande voor het laatst in zijn huidige vorm te zien. De makers werken inmiddels al ruim een jaar aan het realiseren van een vernieuwde versie. Meer dan 3,6 miljoen mensen bezochten de afgelopen 13,5 jaar de langstlopende voorstelling van Nederland in de TheaterHangaar op het voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk.

Het waargebeurde verhaal van Soldaat van Oranje – De Musical heeft gezien de huidige ontwikkelingen in de wereld alleen maar aan relevantie gewonnen. De voorstelling vertelt het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema, één van de bekendste Nederlandse verzetsstrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na 13,5 jaar wordt de huidige uitvoering van dit verhaal opnieuw tegen het licht gehouden. Op 14 juli wordt Soldaat van Oranje – De Musical voor het laatst in de huidige vorm opgevoerd. Daarna start de implementatie van de aanpassingen voor een vernieuwde versie.

Soldaat van Oranje – De Musical, ging op 30 oktober 2010 in première in een speciaal voor de voorstelling gebouwde theaterzaal die 360 graden draait. Met ruim 3500 opvoeringen heeft de theatervoorstelling het record voor langstlopende voorstellingen uit de Nederlandse theatergeschiedenis op zijn naam. De productie trok tot nu toe een recordaantal van ruim 3,6 miljoen bezoekers. Sinds februari wordt de voorstelling opgevoerd door de 25e cast. In totaal hebben in de afgelopen 13,5 jaar meer dan 200 acteurs in Soldaat van Oranje – De Musical gespeeld.

Soldaat van Oranje – De Musical is in zijn huidige vorm nog tot 14 juli te bewonderen. Dan valt het doek en wordt gewerkt aan een herziene versie. Wanneer deze nieuwe versie in première gaat, wordt zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.

Première
30 oktober 2010
Dernière
N.N.B.
Producent
NEW Productions
Meer over Soldaat van Oranje Ander nieuws over Soldaat van Oranje
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda