Simone Kleinsma in nieuwe musical speciaal voor de actrice geschreven

24 maart 2023, 21:19 - Redactie
Simone Kleinsma in nieuwe musical speciaal voor de actrice geschreven
Foto: Musicalweb

Dit najaar zal Simone Kleinsma te zien zijn in een geheel nieuwe musical getiteld De Hospita, MediaLane ontwikkelt deze musical comedy speciaal voor het jubileumjaar van de actrice. Zij speelt de flamboyante Madeleine Coutard: vroegere revuevedette en vlijmscherpe comédienne die wordt geconfronteerd met de verwarrende wereld van nu wanneer drie studenten bij haar intrekken. Paul Groot kruipt in de huid van Kimono, de extravagante oud-kostuumontwerper, huisgenoot én beste vriend van Madeleine.

In een interview met De Telegraaf laat Joop van den Ende weten dat Simone Kleinsma speciaal voor haar 65e verjaardag twee hoofdrollen mag spelen. Op eigen verzoek staat ze binnenkort in het DeLaMar met Sweeney Todd waarin ze de rol van Mrs. Lovett vertolkt en later dit jaar zal ze dus op tournee gaan met De Hospita. Omdat de musical speciaal voor Simone is geschreven zal er dus ook geen understudy zijn voor de hoofdrol.

Het script is geschreven door Dick van den Heuvel. Het verhaal van de musical ontwikkelde Van den Heuvel samen met Joop van den Ende en Maurice Wijnen. De muziek uit de musical bestaat uit melodieën van uit het Franse songbook met liedteksten van André Breedland. Joep Onderdelinden neemt de regie op zich.

Verhaal

De Hospita vertelt het verhaal van Madeleine Coutard, een flamboyante dame die ooit een revuester was met vlijmscherpe humor. Wanneer de oud-comédienne en haar oud-kostuumontwerper hun Amsterdamse grachtenpand niet meer kunnen betalen nemen zij drie jonge studenten in huis die veel lawaai en vooral discussie met zich meebrengen.

Madeleine krijgt ineens te maken met gendernormen, klimaatproblemen en havermelk. De ontmoeting tussen jong en oud zorgt voor eigentijdse problemen en hilarische situaties. Maar er is veel meer aan de hand. Madeleine’s leven wordt opnieuw op zijn kop gezet wanneer haar zorgvuldig weggestopte verleden zich onverwacht aankondigt.

De Hospita neemt je mee naar het hedendaagse Amsterdam én naar het bruisende Parijs van de vorige eeuw. Meeslepende nummers uit het Franse songbook gespeeld door een live orkest brengen de revue van toen - in een eigentijds jasje - terug naar de Nederlandse theaters. Een musical met humor en ontroering, over de herkenbare verschillen tussen jong en oud en de kracht van ware liefde.

De nieuwe musical is vanaf 11 november te zien in de Nederlandse theaters. De première zal plaatsvinden op maandag 4 december in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Première
4 december 2023
Dernière
21 december 2024
Producent
MediaLane
Meer over De Hospita Ander nieuws over De Hospita
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda