Silvana Rocha wordt Anne Frank in musical Je, Anne

16 januari 2024, 10:04 - Redactie
Silvana Rocha wordt Anne Frank in musical Je, Anne
Foto: Musicalweb - Silvana Rocha en Josy Gruijters

Producent Mark Vijn heeft vandaag bekendgemaakt dat de uiterst talentvolle actrice en zangeres Silvana Rocha de rol van Anne Frank gaat spelen in de theaterproductie Je, Anne. Daarnaast kan hij ook vandaag bekendmaken dat Chris Tates als Otto Frank en Marleen van der Loo als Edith Frank te zien zullen zijn.

“Met Je, Anne heb ik een integere voorstelling over haar leven willen maken,” laat producent Mark Vijn weten. “We hebben bewust een musical van dit verhaal gemaakt. Musical is een theatervorm waar mensen graag naar toe gaan en het verhaal van Anne Frank moet als symbool dienen voor een belangrijk stuk geschiedenis dat niet vergeten mag worden of in de vergetelheid mag raken.”

Silvana Rocha is nog maar net afgestudeerd aan de Fontys Academy of Arts in Tilburg. De actrice, die eerder te zien was in Spring Awakenings, voelt zich vereerd dat haar eerste grote hoofdrol die van Anne Frank is. “Het is een heel bijzondere voorstelling, waarin ik mag spelen met grote namen uit de musicalwereld. Ik heb me altijd geïnteresseerd voor het verhaal van Anne Frank. Hoe zo’n jong meisje in een verschrikkelijke tijd leefde, maar overal wel lichtpuntjes zag. Dat vind ik heel bijzonder.”

De complete cast van Je, Anne bestaat uit Chris Tates (Otto Frank), Silvana Rocha (Anne), Marleen van der Loo (Edith Frank), Floor Brüggenwirth (Margot), Wim van den Driessche (Hermann van Pels), Mariska van Kolck (Auguste van Pels), Sem Konijn (Peter van Pels), Jasper Kerkhof (Fritz Pfeffer).

Je, Anne gaat in première op 26 februari 2024 in Schouwburg Amstelveen.

Première
26 februari 2024
Dernière
31 mei 2024
Producent
Mark Vijn
Meer over Je Anne (2024) Ander nieuws over Je Anne (2024)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda