Rutger Bulsing gaat Urinetown regisseren

12 december 2016, 09:44 - Redactie

Op 13 november maakte Joint Venture Productions bekend dat Urinetown in theaterseizoen 2017/2018 in het theater te zien zal zijn. Nu is ook duidelijk dat Rutger Bulsing de productie zal gaan regisseren.

Rutger Bulsing: "Het regisseren van Urinetown is voor mij de ideale gelegenheid om mijn ervaring als acteur en schrijver te bundelen. Urinetown is een voorstelling met een bijzondere boodschap die door middel van humor en satire onder de aandacht wordt gebracht bij het grote publiek. De onderliggende boodschap en de humor van de voorstelling in combinatie met een out of the box visie van de producenten maakt deze productie voor mij een fantastische uitdaging."

Rutger studeerde aan het Conservatorium van Tilburg en volgde zanglessen bij Charlotte van Koningsvelt, Annetje van der Meer en Marc Garcia. Rutger begon zijn professionele carrière als acteur in 2001 en was in dat jaar te zien als Bellboy in Titanic en Ensemble bij Musicals in Concert. Dat Rutger ook buitenlandse ambities had bleek wel toen hij in 2002 en 2003 als Alfred te zien was in de Duitse versie van Tanz der Vampire. De jaren die daarop volgde was hij onder meer te zien in de Italiaanse versie van Evita en de Nederlandse versies van Les Miserables en My Fair Lady. Momenteel is Rutger te zien als dhr. Arnoldi in Ciske de Rat.

Rutger is een acteur van het eerste uur bij Soldaat van Oranje. Hij begon als ensemble, maar inmiddels heeft Rutger negen verschillende rollen in de musical gespeeld: drie hoofdrollen en zes kleinere personages. Daarnaast was hij ook actief als Assistent Resident Director en Dance Captain.

In juli 2013 besloot hij te stoppen en nam hij na 840 voorstellingen afscheid. Omdat hij zoveel had betekend voor de musical werd als eerbetoon bij zijn vertrek de artiestenfoyer omgedoopt tot de Rutger Bulsing Foyer. Omdat de cast van Soldaat van oranje zijn familie was geworden en zijn sabbatical lang genoeg had geduurd, besloot Rutger binnen een jaar weer terug te keren. In januari 2016 nam Rutger na zo’n 1400 voorstellingen dan echt definitief afscheid.

Naast acteur is Rutger ook actief als schrijver en vertaler van theatervoorstellingen. Zo heeft hij de Nederlandse vertaling gemaakt voor Jekyll and Hyde en Scroodge the Musical. Tevens heeft hij het script geschreven voor Zigana de Musical en Merlijn. Rutger schrijft nog regelmatig liedteksten, vertalingen en scripts voor verschillende shows, artiesten en evenementenbureaus.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda