Musical: Urinetown (2017)

Urinetown (2017)
Première
-
 
 

Voorstelling geannuleerd

Joint Venture Productions besloot na 3 repetitieweken helaas om de stekker uit Urinetown te trekken. De voorstelling zou op 21 september 2017 in Amstelveen in première gaan met aansluitend een tour langs een groot aantal theaters.

Het verhaal

Urinetown is een verhaal over hebzucht, corruptie, liefde en revolutie. Het zit boordevol satirische humor en een knipoog naar beroemde musicals als Les Misérables en West Side Story. Met cabareteske invloeden en flarden kleinkunst neemt deze intieme voorstelling zowel de politiek als het genre musical op de hak. De ongewone aanleiding is weliswaar het recht om te plassen, maar Urinetown handelt tevens over maatschappelijke en alledaagse zaken die ons allemaal raken.

Urinetown vertelt het absurde verhaal van een grauw stadje waar water schaars is. Privé-toiletten zijn verboden en het boosaardige bedrijf dat de wc’s uitbaat, floreert door torenhoge toegangsprijzen te vragen. Bobbie Goud heeft er genoeg van en spoort het volk aan tot opstand. Maar de situatie wordt ingewikkeld als hij verliefd wordt op Lot, de dochter van de toilettenbeheerder.

Cast

Winniefred Grijpstuivers
Reinhart W. Kleinhart
Lot Kleinhart
Kleine Eefje
Jozefien Goud en Dr. Cleausette
Elsje Fiederelsje en Mevrouw Millenium
Sippe Suus
Minister Dep en Jozef Goud
Agent Hoenderhok en Abeltje
Agent Knuppel
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
De Tocht
De Tocht B.V.
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda