Rotterdams Philharmonisch Orkest presenteert Frozen in Concert Live to Film

1 december 2022, 13:09 - Redactie
Rotterdams Philharmonisch Orkest presenteert Frozen in Concert Live to Film

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest presenteert een nieuw filmconcert in samenwerking met Disney: op 4 en 5 maart 2023 speelt het orkest de muziek bij de filmvertoning van de film Frozen. Frozen bestaat volgend jaar 10 jaar en de film is onverminderd populair, mede dankzij de geliefde soundtrack, zoals de met een Academy Award en een Grammy Award bekroonde hit Let It Go.

De filmconcerten vinden plaats in de RTM Stage van Rotterdam Ahoy. Er zijn zowel Nederlands als Engels (met Nederlandse ondertiteling) gesproken vertoningen.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest is geboren in de bioscoop: het werd in 1918 opgericht door musici die hun brood verdienden met het begeleiden van films in de Rotterdamse theaters. Met veel energie, lef en ambitie groeide het orkest uit tot een van de meest vooraanstaande van Europa. Tegenwoordig bereikt het Rotterdams Philharmonisch wereldwijd een miljoenenpubliek met online concerten en met tournees langs de beroemdste zalen – met de Doelen als thuishaven.

Trots op zijn afkomst is het orkest ook altijd muziek bij films blijven spelen: van klassiekers met Charlie Chaplin tot arthouse films tijdens het International Film Festival Rotterdam en blockbusters als de Harry Potter-reeks.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda