Reünie bij Europese première Cats in Rai Theater

12 december 2018, 17:23 - Redactie
Reünie bij Europese première Cats in Rai Theater

Een groot deel van de Nederlandse cast van Cats uit 1987 en 2006 komt naar de première van de Engelstalige Cats in het Rai Theater Amsterdam. Meer dan dertig jaar geleden was Cats een van de eerste grote musicals in Nederland en betekende deze productie voor veel acteurs en actrices hun doorbraak als zanger, zangeres, acteur of actrice. Twaalf jaar geleden werd Cats voor het laatst opgevoerd in Nederland.

Veel van deze Nederlandse sterren zullen op donderdag 20 december op de grote rode loper acte de présence geven wanneer hun buitenlandse collega’s deze avond op het toneel staan. Uit eigen ervaring weten ze dat spelen in Cats bloed, zweet en tranen kost. Geen enkele musicalrol is fysiek zwaarder dan die in Cats. Met hun aanwezigheid willen ze de acteurs op het toneel steunen. De afgelopen zes weken heeft de Engelse cast in Engeland zes dagen per week intensief gerepeteerd.

De première van de Engelse musical Cats is op 20 december in Amsterdam. Deze week arriveren de eerste decorstukken van de bekende vuilnisbelt in het RAI Theater. Daarna reist de musical naar Rotterdam, Groningen en Breda. De vraag naar kaarten is zo groot dat er inmiddels al meer dan 60.000 kaarten zijn verkocht voor de tournee. Om deze reden besloot producent Frank van Paridon van Proud to Present al eerder om extra voorstellingen toe te voegen in de Kerstvakantie en matinees op beide Kerstdagen.

Première
20 december 2018
Dernière
18 december 2022
Meer over Cats (2018) Ander nieuws over Cats (2018)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda