Repetities Engelstalige musical Cats van start in Londen

9 november 2018, 12:54 - Redactie
Repetities Engelstalige musical Cats van start in Londen

Met nog zes weken te gaan tot de première in Amsterdam beginnen aanstaande maandag in Londen de repetities voor de Engelstalige musical Cats. Vanaf 20 december is deze wereldberoemde West End productie in Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Breda te zien. Tot die tijd staan de dagen voor de acteurs en actrices in het teken van heel veel repeteren, zodat ze straks een grote kattenfamilie worden.

Voor de nieuwe Europese tournee wordt de Engelstalige cast aangevuld met aantal nieuwe acteurs. Samen met de bestaande cast werken ze keihard om in de komende zes weken tijd een geweldige show neer te zetten. De regie van Cats staat erom bekend dat op ieder detail wordt gelet en dat vergt veel van de acteurs.

Bij deze Londense West End productie hebben slechts 35 van de 1500 vaak zeer ervaren auditanten een rol bemachtigd. Dat er zoveel aanmeldingen waren, komt omdat Cats dé musical is waar je als acteur/danser in moet hebben gestaan. "De keus was groot en dat betekent dat alleen de beste van de beste in deze musical mogen meespelen," laat een woordvoerder weten.

Al jaren geldt CATS als een van de moeilijkste dansmusicals die ooit zijn gemaakt. Het is de eerste keer in ruim tien jaar dat de klassieker van componist Andrew Lloyd Webber in Nederland te zien is. Sinds de wereldpremière speelde Cats onafgebroken gedurende een recordperiode van 21 jaar zo’n negenduizend voorstellingen in Londen. Inmiddels bezochten meer dan 81 miljoen mensen in meer dan dertig landen de show, die al in vijftien talen opgevoerd werd.

Première
20 december 2018
Dernière
18 december 2022
Meer over Cats (2018)Ander nieuws over Cats (2018)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Datum: 24-02-2024
Tijd: 13:00 uur
Volledige agenda