RAI Theater - Amsterdam

RAI Theater
Capaciteit
1750
Eigenaar
RAI Vereniging

Het RAI Theater behoort met 1750 zitplaatsen tot de grootste theaters van Nederland. Het theater is eenvoudig te bereiken, zowel met de auto, trein, tram, bus, als met de metro. Bij het theater is voldoende parkeergelegenheid. Station Amsterdam RAI ligt op slechts een paar minuten loopafstand van het theater.

Er zijn acht rolstoelplaatsen in het theater, uiteraard is het wel noodzakelijk om deze specifiek te reserveren. Ook beschikt het theater over rolstoelopritjes, er zijn invalidentoiletten, er is een lift en er zijn mindervaliden parkeerplaatsen.

Musicals die in het theater stonden waren onder andere Shrek en 42nd Street.

Adres en contactgegevens

Europaplein
1078 GZ Amsterdam
020 – 549 12 12
raitheater@rai.nl

Kaart

Bereikbaarheid

Auto / Parkeren

Tijdens evenementen zijn de parkeergarages van de RAI de voornaamste parkeergelegenheid voor bezoekers en exposanten. Direct gelegen aan de afslag van de A10 (afslag 9 Amsterdam Rivierenbuurt) is er plek voor ruim 3.200 auto’s.

  • Parkeergarage RAI
    Zuideramstel, Amsterdam
Openbaar vervoer

Het theater is op de volgende manieren bereikbaar met het openbaar vervoer.

  • Metro en Tram
    Vanaf station Amsterdam Centraal kun je metro 52, de nieuwe metro van Amsterdam Noord naar station Amsterdam Zuid, nemen. Deze snelle verbinding brengt je binnen 6 minuten van Amsterdam Centraal naar de RAI, halte Europaplein. Je kunt ook tram 4 nemen en uitstappen bij halte Europaplein. Vanaf station Amstel bereik je de RAI met metro 51 (uitstappen op station Amsterdam RAI) of met bus 62 (uitstappen op Europaplein) en 65 (uitstappen op Scheldeplein). Metro 50 rijdt tussen Amsterdam Sloterdijk en Gein en stopt bij station Amsterdam RAI.
  • Trein
    De RAI heeft een eigen station, Amsterdam RAI. Dit station ligt op een steenworp afstand, slechts 3 minuten lopen, van het complex en is vanuit het hele land uitstekend bereikbaar per trein.

Foto

RAI Theater
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Theaters

Circustheater
Scheveningen
1852 personen
Beatrix Theater
Utrecht
1500 personen
DeLaMar Theater
Amsterdam
950 personen
Wilminktheater
Enschede
1001 personen
Meer theaters

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda