René van Kooten als Shrek in Shrek de Musical

6 augustus 2023, 23:02 - Redactie
René van Kooten als Shrek in Shrek de Musical
Foto: Musicalweb

René van Kooten zal volgend jaar de hoofdrol van Shrek gaan spelen in Shrek de Musical van Van Hoorne Entertainment. René van Kooten volgt hiermee William Spaaij op die in 2012 de rol van Shrek vertolkte, destijds geproduceerd door Albert Verlinde Entertainment. Op dit moment is de acteur nog een aantal keer te zien in Les Misérables als Jean Valjean en vanaf volgende maand tot eind april volgend jaar zal René te zien zijn als Sam in Mamma Mia!.

Shrek de Musical is gebaseerd op de populaire DreamWorks animatiefilm en werd voor het eerst naar het theater gebracht op Broadway in 2008. Daarna was de musical in vele landen te zien, waaronder op West End en in 2012 dus ook in Nederland in diverse grote theaters. Van Hoorne Entertainment zal het verhaal van Shrek weer op een nieuwe manier naar het theater brengen. Zo wordt deze productie een compacte versie van 90 minuten, waardoor de voorstelling gericht is op de hele familie.

Shrek de Musical zal toeren door Nederland en België en in vele gevallen meerdere dagen te zien zijn in middelgrote en grote theaters. De première van de musical zal plaatsvinden in het Luxor Theater in Rotterdam op zondag 20 oktober 2024.

Première
20 oktober 2024
Dernière
N.N.B.
Producent
Van Hoorne Entertainment
Meer over Shrek de Musical (2024)Ander nieuws over Shrek de Musical (2024)
Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

Eerstvolgende première

Voorstelling: Winnie de Poeh
Datum: 30-09-2023
Tijd: 19:00 uur
Volledige agenda