Sytske van der Ster regisseert nieuwe musical over Frieda Belinfante

7 augustus 2023, 18:28 - Redactie
Sytske van der Ster regisseert nieuwe musical over Frieda Belinfante

Volgend jaar zal Sytske van der Ster in samenwerking met De Nationale Opera een nieuwe Nederlandse musical regisseren over Frieda Belinfante. Deze voorstelling zal doorontwikkeld worden in samenwerking met De Nationale Opera, de première is op 4 mei 2024 tijdens Theater Na de Dam.

Stap in de wereld van Frieda Belinfante en laat je meeslepen door haar indrukwekkende levensverhaal. Een ode aan één van de meest formidabele vrouwen uit de Amsterdamse geschiedenis Ontdek het verhaal van de verzetsheld, cellist en queer vrouwenliefhebber die de eerste vrouw ooit was die haar eigen symfonieorkest dirigeerde. In deze unieke voorstelling ervaar je hoe Frieda Belinfante haar jeugd in Amsterdam beleefde, haar ontluikende geaardheid ontdekte en hoe zij zich samen met het kunstenaarsverzet voorbereidde op de aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister.

Na de oorlog vertrok Frieda gedesillusioneerd naar de Verenigde Staten waar zij uiteindelijk haar roeping vond als dirigent en de vrouw van haar leven ontmoette.

Op de Parade in Utrecht en Amsterdam zal er deze zomer alvast een preview van 30 minuten te zien zijn.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda