Recensie: Old school Grease in een nieuw (leren) jasje (3.5 sterren)

5 april 2023, 12:04 - Redactie
Recensie: Old school Grease in een nieuw (leren) jasje (3.5 sterren)
Foto: Musicalweb

Op maandagavond 3 april ging de vernieuwde versie van Grease de Musical in première van Albert Verlinde Producties,Show Events en Senf Theaterpartners. Deze première vond plaats in het DeLaMar Theater te Amsterdam.

Na een moeizame start (50 minuten vertraging doordat de stoppen waren doorgeslagen) ging de wereldberoemde musical van start. Ditmaal kropen de winnaars van Op zoek naar …, Tristan van der Lingen en Danique Graanoogst, in de huid van Danny en Sandy die elkaar na een zwoele zomerromance plotseling weer treffen op het Rydell High College. Danny blijkt, als lid van de T-Birds, toch niet de lieve jongen van het strand. De zachtaardige Sandy trekt op met de Pink Ladies om haar imago wat op te krikken. Een danswedstrijd op school moet hun liefde weer samenbrengen.

Het decor geeft een echte Grease-vibe. Retro zwart-witte tegels op de vloer waarbij het decor in zowel de favoriete “diner” als de school kan veranderen. Ook de auto in de scène van Grease Lightning zag er spetterend uit. Er zit veel energie in de cast van Grease. Je voelt de gretigheid van de “jonge honden”, zoals Verlinde het zelf aangaf. De choreografie is strak en ensemblestukken staan als een huis. Het is fijn om het Grease-gevoel van de film hier op het podium te zien. Tristan en Danique hebben afzonderlijk van elkaar goed gespeeld, gedanst en gezongen, alleen misten we helaas toch wat de chemie tussen Danny en Sandy.

De grote ster van de show was Esmee Dekker in de rol van Rizzo. Je gelooft alles wat ze zegt en doet en ze is erg overtuigend. Ditzelfde geldt voor Jonathan Vroege als Kenickie. De chemie tussen deze twee was juist erg goed en voelbaar. Marjolijn Touw was geweldig als schoolhoofd Lynch en had perfecte timing. Ze maakte zelfs nog een grap over de drie kwartier vertraging door de stroomstoring tijdens de voorstelling. Dit was erg gevat en hiermee kreeg ze de lachers op haar hand. De rechterhand van Mrs. Lynch, Eugene, gespeeld door Luuk Haaze, viel op door zijn komische timing en uitstekende acteerwerk.

Een heerlijke feelgood voorstelling met veel sentiment en waar tegelijkertijd ook leuke, vernieuwende elementen aan toe zijn gevoegd. Te zien in een groot aantal theaters tot en met 29 oktober.

Door: Martine Fransen-Nijland

Castfoto's: Musicalweb

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda