Recensie: Nijntje de Musical is energiek en aanstekelijk

18 oktober 2021, 21:34 - Redactie
Recensie: Nijntje de Musical is energiek en aanstekelijk

Na zes jaar is Nijntje weer terug in het theater. Op zondagmiddag ging in Stadsschouwburg Utrecht de nieuwe versie van Nijntje de Musical in première. Tekstdichter en woordkunstenaar Ivo de Wijs schreef een spiksplinternieuw verhaal vol vrolijke liedjes, geïnspireerd door de boeken van Dick Bruna.

Nog voor binnenkomst in de theaterzaal begint de beleving al met Nijntje oren, die worden uitgedeeld aan alle kleintjes. Het resultaat is dan ook dat de zaal volstroomt met allemaal verwachtingsvolle konijntjes. Tijdens Nijntje de musical waan je je in een boekje van Dick Bruna, de acteurs spelen zichtbaar vol enthousiasme de verschillende rollen die er zijn. Zij geven deze musical nog meer kleur mee dan het kenmerkende kleurenpalet van Dick Bruna in het decor al deed.

Erg leuk om te zien is de herkenning bij de kinderen, wanneer ze ontdekken dat er ook oude vertrouwde Nijntje liedjes zijn verweven in de voorstelling. Er is volop interactie met het (kleine) publiek in deze energieke musical. Hartverwarmend was dat onze kleine redacteur (4 jaar) gelijk het karakter Daan in haar hart sloot. Daan heeft een hangoor en voelt zich daardoor een beetje onzeker. Net als Daan wilde ze daarom ook een hangoor. Van de Nijntje oren, die ze bij aanvang had gekregen, vouwt ze snel en vakkundig één oortje naar beneden. Zo! Nu had ze ook een hangoor, net als Daan, dan was hij niet alleen.

Het decor en de rekwisieten, die voorzien zijn van de herkende, zwarte Dick Bruna outline, maken het hele beeld op het toneel compleet. Een hilarisch herkenbare scène was toen Nijntje ging videobellen met opa en oma Pluis en dat net als met de meeste opa’s en oma’s niet geheel vlekkeloos verliep.

Nijntje de Musical is een energieke, aanstekelijke en vrolijke voorstelling voor de allerkleinsten en nog tot en met 8 mei volgend jaar te zien in diverse Nederlandse theaters.

Scenefoto's: Annemieke van der Togt

Door: Jolanda Grutter en Jeroen Kolkman

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda