Hoofdrol voor Angela Schijf in Dagboek van een Herdershond

19 oktober 2021, 08:00 - Redactie
Hoofdrol voor Angela Schijf in Dagboek van een Herdershond
Foto: Maarten Kools Lumen

Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht zijn enorm verheugd dat Angela Schijf een hoofdrol speelt in Dagboek van een Herdershond. Dat is vandaag bekend gemaakt. Voor zowel Albert als Servé Hermans, de artistiek directeur van Toneelgroep Maastricht, was het een grote wens om Angela een hoofdrol te laten vertolken.

"Ik vind Angela Schijf een van de grootste actrices van Nederland," laat producent Albert Verlinde weten. "Iedere rol die ze speelt weet ze zo eigen te maken dat dit voor het publiek geweldig is om naar te kijken. Of dat nu in een tv-serie als Flikken Maastricht is of in een theaterproductie. Angela weet je te betoveren. Het is lang geleden dat Angela in een musical heeft gestaan. Servé Hermans en ik zijn dan ook vereerd dat ze in Dagboek van een Herdershond haar comeback wil maken. En dat ook nog eens in een stad als Maastricht die mede door Flikken Maastricht zo in haar hart zit".

"Om het succes van de serie ervaren te hebben, ben ik net te jong," vertelt Angela Schijf. "Maar de titel gonst, ook in mijn generatie. Nu komt er dat spektakelstuk en wat heb ik zin om daar deel van uit te maken! Om, na meer dan 20 jaar, weer eens een musical te doen. En dan nog wel als een geestige, vrijdenkende Engel met collega's waar ik me op verheug, in mijn geliefde Maastricht."

Regisseur Servé Hermans: "Ik ben heel vereerd dat ik opnieuw ga samenwerken met Angela Schijf. Dagboek van een Herdershond wordt onze derde productie. Met Angela voel ik een enorme verbondenheid. Haar professionaliteit en haar passie maken van haar een vakvrouw pur sang. Angela gaat de rol van de Engelbewaarder spelen. In de tv-serie was de Engelbewaarder een stem; in onze musicalversie krijgt de stem een fysieke présence. Ik verheug me om samen met Angela deze belangrijke rol te gaan ontwikkelen."

Met Angela Schijf, Joes Brauers, Suzan Seegers en Anne-Mieke Ruyten krijgt de cast van Dagboek van een Herdershond steeds meer vorm. Het script van deze nieuwe musical is geschreven door André Breedland, de muziek is van Ad van Dijk en Martin Michel is verantwoordelijk voor de staging. De regie is in handen van Servé Hermans. Dagboek van een Herdershond zal volgend jaar mei en juni te zien zijn in een nieuw te bouwen pop-up theater in MECC Maastricht.

Première
8 mei 2022
Dernière
17 juli 2022
Producent
Albert Verlinde Entertainment
Meer over Dagboek van een HerdershondAnder nieuws over Dagboek van een Herdershond
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda