Audities: Nieuwe Nederlandse musical van TEC Entertainment

18 oktober 2021, 18:00 - Redactie
Audities: Nieuwe Nederlandse musical van TEC Entertainment

TEC Entertainment organiseert audities voor een nieuwe Nederlandse musical. De voorstelling vertelt het verhaal van Greet, een ras Jordanese, en van operakoor De Belcanto’s. Geschetst wordt het leven in de Jordaan van na de Tweede Wereldoorlog. Het in de oorlog door Greets overleden echtgenoot Jopie opgerichte operakoor valt langzaam uit elkaar, omdat de koorleden stuk voor stuk, om uiteenlopende redenen, vertrekken naar Almere, Lelystad en Purmerend. De oorspronkelijke Jordaan verandert in ras tempo, maar de levensliederen, allemaal geworteld in de Italiaanse opera, blijven springlevend. Het is een verhaal met een snik, maar vooral met de bekende Amsterdamse humor.

Deze nieuwe Nederlandse musical wordt geschreven en geregisseerd door Diederik Ebbinge en geproduceerd door TEC Entertainment. De première staat gepland voor het najaar van 2023. Voor deze nieuwe Nederlandse musical worden kandidaten gezocht voor de verschillende rollen en ensemble, zowel vrouwen (speelleeftijd 20 – 50 jaar) als mannen (speelleeftijd 30 – 50 jaar). Voor alle rollen geldt dat affiniteit met het levenslied en de belcanto zangstijl tot aanbeveling strekt. Amsterdamse achtergrond is een plus.

Aanmelden kan uitsluitend door een video in .mp4 format op te nemen van een couplet en refrein van een (Amsterdams) levenslied of in de zangstijl belcanto. Eigenheid wordt erg op prijs gesteld. Daarnaast graag een C.V. van maximaal 2 pagina’s, in .pdf-formaat, voorzien van een foto op de 1e pagina. De naam van beide files moet je eigen naam bevatten.

De auditievideo en C.V. kan je sturen via WeTransfer naar: vacatures@tec-entertainment.com. De uiterste aanmeldingsdatum is zondag 31 oktober. De audities vinden plaats in de week van 15 november.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda