Recensie: In bed met Dietrich en Piaf, alsof ze er zelf stonden…

7 mei 2016, 13:53 - Redactie
Recensie: In bed met Dietrich en Piaf, alsof ze er zelf stonden…

Alsof ze er zelf stonden, om hun eigen leven nog eens feilloos over te doen. Gisteravond was Musicalweb aanwezig bij de première van "In bed met Dietrich en Piaf". Het stuk gaat over Marlene Dietrich die zich heeft opgesloten in haar Parijse appartement. Ooit was zij een wereldberoemde filmster nu brengt ze haar dagen door in eenzaamheid en in bed. Ze wil niemand meer zien. Maar tijdens een slapeloze kerstnacht staat opeens een bekende kleine gestalte voor Dietrichs bed. Het is Edith Piaf. Ooit waren de twee vrouwen boezemvriendinnen misschien zelfs geliefden...

Onder indruk verlieten we de zaal. De inleving in de karakters was fantastisch. Frederique Sluyterman van Loo zette een elegante, stijlvolle, gracieuze en vooral sexy Marlene Dietrich neer; Terwijl Irene Kuiper perfect de rol van bombastische, nuchtere, onzekere en emotionerende Edith vertolkte. Maar nog wel het meest onder de indruk waren we van Ger Otte, de man die werkelijk alles kan... Van het verzorgen van de muziekarrangementen tussen het stuk door tot het spelen van alle tussengelegen karakters. Van ons krijgt hij nogmaals een staande ovatie!

in_bed_met_piaf

Het decor drukte de huiskamer van Marlene Dietrich uit en had een minimale bezetting waarin alles stond dat de acteurs nodig hadden. De changementen waren erg goed neergezet. Wanneer er een flashback was van een van beide dames werd je zo in fantasie meegetrokken naar de plek en tijd waarin de flashback heeft plaatsgevonden.

Hoewel de verhaallijn soms niet helemaal te volgen was, trok de humor ons constant terug naar het stuk. De uitdrukking "gieren van het lachen" is uitgevonden voor dit stuk. Al met al hebben wij een leuke avond gehad en raden we zeker fans van Dietrich en Piaf aan dit stuk te gaan bekijken. Werkelijk, het is net of ze zelf voor je staan.

In bed met Dietrich en Piaf is slechts nog te zien tot en met 12 mei in Het Zonnehuis.

Door: Ellen Molenkamp en Ragna Wetzels

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda