Recensie: Do ‘We Want More’?

8 mei 2016, 12:36 - Redactie
Recensie: Do ‘We Want More’?

Afgelopen donderdagavond (Bevrijdingsdag) ging in het DeLaMar Theater in Amsterdam de voorstelling We want more! van Bos Theaterproducties in première.

Het verhaal draait om een legendarisch vrouwenkoor, genaamd Womens World. Het koor stond twintig jaar geleden op het punt van doorbreken, totdat één van de koorleden spoorloos verdween en ze op hun hoogtepunt uit elkaar vielen.

Nu twintig jaar later heeft een van de koorleden een reprise geregeld. De vrouwen verzorgen een optreden voor hun oude publiek. Wanneer het concert een succes is, dan zal er een tour volgen. Tijdens het weerzien op de dag van het concert worden er allerlei herinneringen opgehaald en worden er smeuïge details onthuld over de afgelopen twintig jaar.

we_want_more_2

Het verhaal begint met een monoloog van Mia, oprichtster en oud-dirigente van het koor, gespeeld door Petra Laseur. Zij heeft een herseninfarct gehad, waardoor ze in een rolstoel zit en uitdrukkingen verhaspelt. Zo komen uitspraken voorbij als ‘ze steekt er met kop en schotel bovenuit’ en zegt ze nooit tegen mensen uit te vallen als één van de koorleden spreekt over de uitvalverschijnselen die ze heeft.

De andere personages maken elk hun intrede op hun eigen manier. Zo zien we Annemarie Jung voorbij komen als An Kaat, die zeven kinderen heeft van haar ex Rupert, welk feit meerdere malen op humoristische wijze terugkomt in de voorstelling. Delores, een rockvrouw met een zware stem, tijgershirt en diep decolleté, hangt nog steeds dagen in de kroeg wordt fantastisch gespeeld door Wimie Wilhem.

we_want_more_6

Verder bestaat de cast uit Tina de Bruin, Peggy Vrijens, Sytske van de Ster, Angela Groothuizen, Esther Lindenbergh, Emma van Muiswinkel en Rosanne de Wijs.

De ‘mystery guest’ van de avond wordt gespeeld door Rop Verheijen op hakken, zijn rol geeft een verrassende twist aan het verhaal. Elise Schaap speelt de psychisch labiele lesbienne Edda, wie nog steeds liefdesverdriet heeft om het spoorloos verdwenen koorlid en met nummers als ‘Non, Je Ne Regrette Rien’ en ‘Purple Rain’ is zij de absolute ster van de avond.

we_want_more_4

Tijdens de voorstelling blijven de verrassingen en details over de personages zich opstapelen, wat ervoor zorgt dat je geboeid blijft en het gebrek aan pauze niet mist. Leuk voor het publiek zijn de momenten dat de castleden de zaal inlopen.

Het script, geschreven door Bodil de la Parra, is goed uitgewerkt en wordt gecomplementeerd door catchy popnummers als ‘Uptown Funk’, ‘Like A Prayer’, ‘I’m So Excited’ en ‘Thriller’. Goede arrangementen en fantastisch gezongen door de sterke cast.

De combinatie van het sterke spel en goede zangstemmen zorgt voor een opzwepende vibe in de zaal. De chemie tussen de castleden spat daarbij ook van het podium. Tevens zorgt de humor in deze muzikale komedie ervoor dat het publiek meerdere malen onder de stoel ligt van het lachen. Het visuele plaatje en het gebruik van het decor maken het geheel af.

We Want More! is nog te zien in diverse theaters tot en met zaterdag 25 juni.

Door: Maaike van Hoesel

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda