Recensie: Esmée Dekker als Evita in Evita de Musical

27 november 2018, 08:39 - Redactie
Recensie: Esmée Dekker als Evita in Evita de Musical

Op zondagavond 25 november schitterde Esmee Dekker als Evita op het toneel. Als alternate van Brigitte Heitzer vierde ze deze avond haar première in de Goudse Schouwburg als de zowel gehate en evenveel geliefde Argentijnse First Lady van de 20ste eeuw.

Esmee Dekker brak vorig jaar door met haar eerste hoofdrol in de grote musical My Fair Lady. Ook de rol van Evita is absoluut geen kleintje en vraagt veel qua zang, dans en spel. Met haar 23 jaar weet ze het publiek te overtuigen van haar rol als Evita: de Argentijnse die zich als jong meisje een weg omhoog wist te werken tot First Lady door een spoor van mannen achter zich te laten. Esmee weet de rol geloofwaardig neer te zetten. Ook wij wisten op een zeker moment niet meer of we Evita moesten liefhebben of verachten en even vergaten dat onder die prachtige kostuums en pruiken een jonge Hollandse vrouw verborgen zat.

Esmee’s stemgeluid en bereik komt mooi tot z’n recht in deze productie. De soms lastige nummers vragen om een professionaliteit die ze zeker heeft bereikt. Maar Esmee schittert niet alleen in deze productie. Ze wordt omringd door een ensemble dat niet alleen sterk kan zingen, maar net zo goed kan (tango)dansen. Een plezier om naar te kijken! Tel daarbij de zowel swingende als tragische nummers bij op, zoals ‘Buenos Aires’, ‘Hoe Vloog Je, Te Hoog’ en ‘Huil Niet Om Mij, Argentina’ en we kunnen stellen dat ook met Esmee in deze hoofdrol Evita De Musical zorgt voor een heerlijk avondje uit.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda