Schaatster Annette Gerritsen beleeft première musical Soof in Groningen

27 november 2018, 09:56 - Redactie
Schaatster Annette Gerritsen beleeft première musical Soof in Groningen

Schaatster Annette Gerritsen zal woensdag 28 november in het Martiniplaza in Groningen haar première beleven in Soof de musical. Ze speelt de rol van de sportster waarop de man van Soof (Kasper gespeeld door Noël van Santen) verliefd wordt. Voormalig wielrenster Leontien van Moorsel nam deze rol op zich in Breda, waar de voorstelling vorige week te zien was.

Annette Gerritsen: “Ik voel mij zeer vereerd dat ik in Soof een kleine rol mag spelen en nog wel in Groningen, de stad die zoveel voor me heeft betekend tijdens mijn schaatscarrière. Daar stond ik voor het eerst op het nationale podium als junior en won ik mijn eerste Nationale titel sprint. Daarom vind ik het te gek, en heel spannend, dat ik in die stad nu op een ander podium moet laten zien wat ik kan.”

Naast Annette Gerritsen en Leontien van Moorsel zullen ook voetbalsters Anouk Hoogendijk en Dominique Bloodworth, snowboardster Nicolien Sauerbreij en volleybalster Manon Flier een aantal voortellingen meedoen. De sporters spelen zichzelf in de voorstelling. De rol wordt per sporter op maat gemaakt; want de één is volleybalster, de ander schaatster, zoals Annette. Ze hebben ook allemaal hun eigen kleding en ook teksten zullen dus per rol verschillen.

Schaatster Annette Gerritsen heeft in ruim 14 jaar topsport een mooie prijzenkast bij elkaar geschaatst. Met verschillende Nederlandse titels, medailles op WK's en World cups. Maar haar hoogtepunt is toch de zilveren Olympische medaille in Vancouver 2010 op de 1000 meter. Momenteel is Annette bezig met een documentaire over Ireen Wüst.

Première
18 november 2018
Dernière
7 april 2019
Producent
Cook A Dream
Meer over Soof de Musical Ander nieuws over Soof de Musical
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda