Marjolein Teepen hoopt opnieuw op rol in We Will Rock You

27 november 2018, 12:23 - Redactie
Placeholder image

Marjolein Teepen hoopt nogmaals een hoofdrol te mogen vertolken in de Queen-musical We Will Rock You. De 38-jarige actrice, die in 2010 al als Scaramouche op het podium stond en sindsdien vaker Queen-nummers zong, heeft weer auditie gedaan voor de musical.

"Ik besef heel goed dat ik inmiddels tien jaar ouder ben", zegt Marjolein in De Telegraaf. "Maar ik heb de muziek zo leren waarderen dat ik echt hoop nog een keer te kunnen meewerken aan die voorstelling." We Will Rock You keert volgend jaar terug in de Nederlandse theaters, dit keer in een volledig Engelstalige versie. Een Nederlandstalige versie van de succesmusical was tussen 2010 en 2011 te zien in Utrecht, naast Marjolein speelden onder anderen John Vooijs, Charly Luske en Pia Douwes in We Will Rock You.

Marjolein staat momenteel ook op de planken met Pia, in de musical The Addams Family. Ze speelt Wednesday, de dochter van Pia's personage Morticia Addams en Johnny Kraaijkamps Gomez Addams. "Ik was ontzettend zenuwachtig, zoals altijd met audities", vertelt Marjolein, die niet verwacht had daadwerkelijk te worden gecast als de puberdochter van de familie. "Het gekke is dat hoe nerveuzer ik ben, hoe relaxter ik overkom. Maar achteraf begrijp ik wel dat deze rol mij past. Het donkere cynisme en de energie die Wednesday uitstraalt... Tegelijkertijd weet ik ook dat ik nooit auditie hoef te doen voor de mooiste prinses van het land."

Naast We Will Rock You heeft Marjolein nog andere toekomstplannen. "Natuurlijk sta ik het liefst op toneel, maar er moeten wel producties voorbij komen waarbij ik enige kans heb. Ondertussen wil ik meer gaan lesgeven. Ik vind het belangrijk dat de jeugd in aanraking komt met theater. Ze leren zichzelf uiten, in groepsverband te werken en hun talenten te ontwikkelen. Daar krijgen ze vanachter een digitaal schermpje niets van mee, hoor."

Bron: Panorama

Première
6 december 2019
Dernière
16 februari 2020
Producent
TEC Entertainment
Meer over We Will Rock You (2019) Ander nieuws over We Will Rock You (2019)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda