Opnames voor Les Misérables van BBC beginnen volgend jaar

22 november 2017, 21:08 - Redactie
Opnames voor Les Misérables van BBC beginnen volgend jaar

Afgelopen jaar werd al duidelijk dat de BBC een serie wilde gaan maken van Les Misérables, het boek dat in 1862 werd uitgebracht door de schrijver Victor Hugo.

Nu is duidelijk geworden dat de opnames voor de nieuwe serie volgend jaar moeten gaan plaatsvinden, voornamelijk in België. De serie die zal moeten gaan bestaan uit zes afleveringen van een uur zal worden gemaakt onder leiding van de schrijver Andrew Davies, die onder meer afleveringen van House of Cards schreef en de film Bridget Jones’s Diary.

De schrijver liet al eerder weten zich direct op het originele boek te baseren, en schrijft hij dus geen versie gebaseerd op de musical of de scripts voor de films gebaseerd op het werk. Er zal dan ook niet gezongen worden in de serie.

In 1980 werd de roman verwerkt tot een Franse musical en in 1985 volgde een Engelse vertaling. De musical werd in 1991 vertaald door Seth Gaaikema naar het Nederlands. De laatste film gebaseerd op het boek kwam in 2012 uit met hoofdrollen voor onder andere Hugh Jackman, Russell Crowe en Anne Hathaway.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda