Les Misérables als zesdelige televisieserie bij de BBC

21 juli 2016, 21:01 - Redactie
Les Misérables als zesdelige televisieserie bij de BBC

De BBC heeft aangekondigd een zesdelige televisieserie te gaan maken van Les Misérables, het boek Les Misérables dat in 1862 werd uitgebracht door de Franse schrijver Victor Hugo. De serie zal gemaakt gaan worden onder leiding van Andrew Davies die eerder met zijn creatieve team verantwoordelijk was voor de serie War and Peace, gebaseerd op het gelijknamige boek van de Russische schrijver Leo Tolstoj.

Duidelijk is in ieder geval al wel dat er niet gezongen zal gaan worden, de serie zal wat dat betreft ook behoorlijk gaan afwijken van de gelijknamige succesvolle musical die volgens Andrew Davies het verhaal uit 1862 te fragmentarisch verteld.

In 1980 werd de roman verwerkt tot een Franse musical en in 1985 volgde een Engelse vertaling. De musical werd in 1991 vertaald door Seth Gaaikema naar het Nederlands. De laatste film gebaseerd op het boek kwam in 2012 uit met hoofdrollen voor onder andere Hugh Jackman, Russell Crowe en Anne Hathaway. In deze film die drie Oscars wist te winnen werd juist alleen gezongen en niet gesproken.

Wanneer de serie precies te zien zal zijn bij de BBC is nog onduidelijk. Elke aflevering van de serie zal een uur gaan duren.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda