Ook geen voorstellingen The Bodyguard op woensdag 9 en donderdag 10 maart

8 maart 2016, 19:24 - Redactie
Ook geen voorstellingen The Bodyguard op woensdag 9 en donderdag 10 maart

Sinds afgelopen donderdag zijn er geen voorstellingen meer gespeeld van The Bodyguard in het Beatrix Theater in Utrecht vanwege geringe sporen van asbestverschijnselen. Vandaag laat Stage Entertainment weten dat ook de voorstellingen van woensdag 9 en donderdag 10 maart niet door zullen gaan.

Dat de voorstellingen niet door kunnen gaan heeft te maken met de werkzaamheden om het asbest te verwijderen uit het theater. Zoals eerder al aangegeven bevindt het asbest zich in een gedeelte van het theater waar het publiek verder niet komt. In de afgelopen dagen is het asbest verder ook niet in de lucht aangetroffen, dit houdt in dat er geen actueel risico is geconstateerd voor alle betrokken medewerkers.

Hieronder lees je de volledige verklaring van Stage Entertainment die vandaag is gegeven. Aankomende donderdag zal er een nieuwe update gegeven worden.

Vanzelfsprekend nemen wij deze situatie uitermate serieus. De afgelopen dagen is hard gewerkt om een mogelijke oplossing te vinden om de voorstelling The Bodyguard te laten spelen in het door ons gehuurde Beatrix Theater. Helaas hebben wij moeten concluderen, in samenspraak met Jaarbeurs en met instemming van betrokken instanties, dat de musical The Bodyguard woensdag 9 en donderdag 10 maart nog niet kan spelen. Wij betreuren het ten zeerste dat we bezoekers moeten teleurstellen.

Dit heeft te maken met de werkzaamheden om het asbest te verwijderen uit het theater. Het asbest bevindt zich in het achtergebouw, in het gedeelte waar het publiek niet komt. Het asbest is, zelfs in de uitgebreide onderzoeken van afgelopen dagen, niet in de lucht aangetroffen. Dat houdt in dat er geen actueel risico is geconstateerd voor medewerkers van de productie en het theater. Jaarbeurs zal dit probleem direct aanpakken en de komende dagen het asbest verwijderen.

Donderdag 10 maart verwachten wij aan te kunnen geven wanneer de musical The Bodyguard hervat kan worden. Stage Entertainment en Eventim nemen zo spoedig mogelijk contact op met alle bezoekers van de 8 voorstellingen, circa 12.000 personen. Doordat The Bodyguard de aankomende periode veelal is uitverkocht hebben we extra voorstellingen in de huidige speelperiode die loopt t/m juli toegevoegd. Er is ook een speciaal nummer geopend waar de bezoeker terecht kan voor vragen, dit nummer is: 088-0112645.

Première
16 april 2023
Dernière
27 augustus 2023
Producent
Stage Entertainment
Meer over The Bodyguard (2023)Ander nieuws over The Bodyguard (2023)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda