Musical over Rob de Nijs in 2025 naar de theaters

26 mei 2023, 23:17 - Redactie
Musical over Rob de Nijs in 2025 naar de theaters
Foto: William Rutten

MediaLane Theater ontwikkelt in nauwe samenwerking met Rob en Jet de Nijs een musical over het leven van Rob de Nijs. Na een indrukwekkende zestigjarige carrière nam de zanger vorig jaar als artiest afscheid van zijn publiek. De musical eert Rob de Nijs’ oeuvre en maakt het toegankelijk voor een nieuw publiek.

Al meer dan zestig jaar vlecht het repertoire van Rob de Nijs zich door onze samenleving. De vrolijkheid en de melancholie van de jaren zestig met Zachtjes tikt de regen, het feest van de jaren zeventig en tachtig met het blond schuimend bier van Malle Babbe, de onzekerheid over alle liefdes met Banger hart en vanzelfsprekend het terugkijken over de jaren die waren met Niet voor het laatst maar ook Foto van vroeger.

De musical vertelt het verhaal van een zanger die naar woorden zoekt, en een schrijfster die op jacht is naar een stem. Ze komen elkaar tegen in een studio... zij begint voor hem te schrijven en hij zingt haar teksten en maakt ze van hemzelf. Daar ontstaat een romance uit maar vooral repertoire. En als de prikkel uit smeult, blijven de liedjes. Dan staat er een vrouw klaar die niet verliefd wordt op de artiest maar op de mens. En hem zweert trouw te zijn tot de dood hen scheidt.

De musical wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met Rob de Nijs en zijn echtgenote Jet de Nijs. “Wij zijn ongelofelijk trots en blij dat MediaLane Theater deze musical gaat produceren met een team onder leiding van Joop van den Ende, schrijver Dick van den Heuvel en Maurice Wijnen. Hun kwaliteitsreputatie past zo bij wat Rob zijn hele muzikale leven nagestreefd heeft. Wij kijken er enorm naar uit, zowel voor Rob zijn fans als voor de musicalliefhebber."

Creative producer Joop van den Ende: “Twee jaar geleden begonnen onze gesprekken met Rob over een project rondom zijn repertoire. We hebben meerdere ideeën uitgewerkt en vinden het een eer een musical te mogen maken over iemand die muzikaal zoveel heeft betekend. Ik kijk erg uit naar deze bijzondere samenwerking.”

Première
9 februari 2025
Dernière
29 juni 2025
Producent
MediaLane
Meer over Malle Babbe Ander nieuws over Malle Babbe
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda