Musical Hercules vanaf volgend jaar in Hamburg

27 februari 2023, 18:16 - Redactie
Musical Hercules vanaf volgend jaar in Hamburg

Disney Theatrical Productions heeft aangekondigd dat de musical Hercules vanaf volgend voorjaar in Hamburg zal gaan spelen. Disney brengt de musical in Hamburg in samenwerking met Stage Entertainment, dit zal de Europese première worden. Op dit moment is de musical nog tot en met 19 maart te zien in het Paper Mill Playhouse in New Jersey in de Verenigde Staten met Bradley Gibson als Hercules en onder andere James Monroe Iglehart die eerder als Genie in Aladdin op Broadway speelde.

De musical is gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm van Disney uit 1997 met muziek van Alan Menken en met een cast bestaande uit Tate Donovan, Joshua Keaton, Roger Bart, Danny DeVito, James Woods en Susan Egan. De film had een budget van 85 miljoen dollar en ging op 27 juni 1997 in première in de Verenigde Staten. Uiteindelijk bracht Hercules 253 miljoen dollar op.

Hercules bevat alle bekende nummers uit de animatiefilm zoals het nummer Go the Distance waarmee een Oscarnominatie werd behaald. Ook zijn er een aantal nieuwe nummers toegevoegd specifiek voor de musical. Verdere details over de productie in Hamburg volgen later. Op dit moment zijn in Hamburg nog Frozen, Mamma Mia!, Hamilton en The Lion King te zien.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda