Cast Les Misérables verrast met award voor 125.000 kaarten

26 februari 2023, 23:06 - Redactie
Cast Les Misérables verrast met award voor 125.000 kaarten

Hans Cornelissen en Ruud de Graaf hebben de gehele cast van de musical Les Misérables verrast met de Diamanten Ticket Award voor de verkoop van 125.000 kaarten. De première van deze legendarische musical is volgende week zondag 5 maart in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Voor het eerst is in Nederland de Diamanten Ticket Award uitgereikt voor de verkoop van meer dan 125.000 tickets voor een theaterproductie. Freek Bartels en Vajèn van den Bosch, die in Les Misérables de rollen van Javert en Eponine spelen, hebben de prijs namens de cast in ontvangst genomen. “Het is onwerkelijk,” laat Freek weten. “Voorafgaand de voorstelling in Kunstlinie in Almere stonden we met de cast op het toneel voor een company call. En ineens stond Hans daar met deze award. We wisten wel dat de verkoop goed gaat, maar dat er al 125.000 tickets zijn verkocht was voor iedereen een grote verrassing.”

Creatief producent Hans Cornelissen laat mede namens zijn compagnons Ruud de Graaf en Erwin van Lambaart weten blij verrast te zijn. “Met nog een week tot de première is het ongelooflijk dat het publiek nu al in zulke grote getale Les Miserables blijkt te willen zien. Daarnaast vinden we het geweldig dat de branchevereniging VVTP (Vereniging voor Vrije Theater Producenten) deze aan kaartverkoop gerelateerde awards in het leven heeft geroepen. Net als in de platen- en de filmindustrie heeft de theaterwereld nu dus ook haar eigen awards. En dat de cast van Les Misérables de eerste heeft mogen ontvangen, is een grote eer.”

De VVTP heeft drie Awards voor de theaterindustrie in het leven geroepen. Naast de Diamanten Ticket Award (voor meer dan 125.000 tickets) zijn er ook de Gouden en de Platina Ticket Awards voor respectievelijk 25.000 en 50.000 verkochte kaarten.

Première
5 maart 2023
Dernière
12 november 2023
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over Les Misérables (2023) Ander nieuws over Les Misérables (2023)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda