DeLaMar en het Holland Festival presenteren Wuthering Heights

28 februari 2023, 11:36 - Redactie
DeLaMar en het Holland Festival presenteren Wuthering Heights
Foto: Steve Tanner

Op 11 juni vindt in het Holland Festival de Nederlandse première plaats van de Britse 5-sterren muziektheatervoorstelling Wuthering Heights in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Een van Londens invloedrijkste regisseurs, Emma Rice, bewerkte het literaire meesterwerk van Emily Brontë tot een vurige theatrale ervaring, met livemuziek, humor, poppenspel en dans. Wuthering Heights werd lovend ontvangen in Londen en toert op dit moment door de Verenigde Staten.

De coproductie van National Theatre en Emma Rice’s theatergezelschap Wise Children is op initiatief van Sismo Stories & Performances en in samenwerking met DeLaMar, het Holland Festival en Senf Theaterpartners van vrijdag 9 tot en met zondag 18 juni slechts 9 keer te zien in Nederland. De kaartverkoop is nu gestart bij DeLaMar, en vanaf 14 maart zijn tickets ook verkrijgbaar via het Holland Festival.

Een verhaal over liefde, wraak en hoop. Wanneer de jonge Heathcliff wordt gered uit de havens van Liverpool, besluit meneer Earnshaw hem te adopteren en onder te brengen in zijn landhuis Wuthering Heights. Heathcliff vindt hier een geestverwant in Earnshaws dochter Catherine en er ontvlamt een onstuimige liefde tussen de twee. Maar als Heathcliff en Catherine van elkaar worden gescheiden, ontketent zich een meedogenloze reeks aan gebeurtenissen. Een adembenemende wraaktragedie, die waarschuwt dat onze wrede behandeling van anderen de wereld nog jarenlang zal beïnvloeden.

Andreas Fleischmann, directeur DeLaMar: “Ik gun elke Amsterdammer de vibe van deze topproductie. Ik ben supertrots dat we deze ‘best of the best’ hitproductie uit theaterwalhalla London samen met Holland Festival exclusief twee weken in DeLaMar mogen presenteren.”

Emily Ansenk, directeur Holland Festival: “Avontuurlijke vormen van musical theatre is een aandachtsgebied voor het Holland Festival. Daarom slaan wij dit jaar de handen ineen met DeLaMar om samen de internationale productie Wuthering Heights van de befaamde Emma Rice naar Nederland te halen. Deze wervelende, meeslepende en met humor vertelde voorstelling spreekt een breed publiek aan.”

Première
11 juni 2023
Dernière
18 juni 2023
Producent
DeLaMar Producties
Meer over Wuthering Heights Ander nieuws over Wuthering Heights
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda