Musical De Hospita door groot succes verlengd

1 maart 2024, 17:50 - Redactie
Musical De Hospita door groot succes verlengd
Foto: Musicalweb

Wegens het grote succes van De Hospita komt de musical comedy aankomend theaterseizoen terug. Simone Kleinsma, Paul Groot en de company van de nieuwe Nederlandse musical spelen op 24 april a.s. voorlopig de laatste voorstelling, maar hervatten na een zomerstop de tournee. Deze reprise van de speciaal voor Kleinsma geschreven musical, zal van september tot en met december te zien zijn in de Nederlandse theaters.

Dit is de laatste kans om De Hospita te bezoeken. Eind dit jaar is definitief de laatste keer dat Simone Kleinsma in de huid van Madeleine Coutard kruipt; de oude revuester die samen met haar oud-kostuumontwerper een weg moet vinden in de verwarrende wereld van vandaag wanneer drie jonge studenten uit geldnood bij hun intrekken.

De nieuwe musical speelt avond na avond voor uitverkochte zalen door het hele land. Binnen een maand van de première op 4 december 2023 was de oorspronkelijke tour van De Hospita overal uitverkocht. Eerder waren er al succesvoorstellingen aangekondigd voor april. Recent werd de cast van de hitmusical verrast door Joop van den Ende met een Diamanten Ticket Award, voor het verkopen van meer dan 100.000 tickets. Met de nieuwe reprise tour wordt er door producent MediaLane Theater gehoor gegeven aan de aanhoudende grote vraag naar extra kaarten.

De musical De Hospita is speciaal geschreven voor het jubileumjaar van Simone Kleinsma. Eerder bracht MediaLane Theater ook de musicalklassieker Sweeney Todd terug voor deze gelegenheid. De Sondheim hit ontving meerdere prijzen, waaronder Beste Kleine Musical. Nu behaalt Kleinsma nóg een mijlpaal. Met De Hospita speelt zij haar 500e voorstelling in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Hiervoor ontving zij vandaag een unieke award van het theater, speciaal ontworpen voor de grande dame van de Nederlandse musical.

Première
4 december 2023
Dernière
21 december 2024
Producent
MediaLane
Meer over De HospitaAnder nieuws over De Hospita
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda