Music Hall annuleert De Kleine Zeemeermin voor volgend seizoen en komt met Roodkapje

29 maart 2017, 09:22 - Redactie
Music Hall annuleert De Kleine Zeemeermin voor volgend seizoen en komt met Roodkapje

Music Hall heeft aangekondigd dat de musical De Kleine Zeemeermin voor volgend seizoen is geschrapt. De producent anticipeert hiermee op een overbodige strijd met productiehuis Marmalade, dat na het lanceren van de Kleine Zeemeermin-plannen van Music Hall, bekendmaakte ook dezelfde titel op de planken te zullen gaan brengen, in dezelfde periode en in dezelfde stad.

Hoewel de plannen van Music Hall reeds langer op tafel lagen en alle nodige voorbereidingen voor De Kleine Zeemeermin inmiddels getroffen waren, wil de Belgische producent geen gevecht om de ticketkopers beginnen met Marmalade omdat dit alleen maar verliezers zou gaan opleveren.

In plaats van De Kleine Zeemeermin zal Music Hall zodoende volgend seizoen een nieuwe bewerking gaan brengen van sprookjesmusical Roodkapje, als opvolger van de sprookjesmusicals Sneeuwwitje en Rapunzel. De interactieve familievoorstelling zal te zien zijn vanaf de herfstvakantie in Antwerpen, Hasselt en in Gent.

Geert Allaert, CEO Music Hall laat weten: Ons voorbereidend werk was reeds gedaan wat betreft productioneel team, data, locaties, ticketprijzen,…toen we plots vernamen dat Marmalade last minute van titel was veranderd en ook een ‘Kleine Zeemeermin’ in dezelfde stad en dezelfde periode op de planken wou brengen.

Op initiatief van Music Hall is er samengezeten met Marmelade om tot een compromis te komen. In de hoop dat dit zou lukken, heeft Music Hall gewacht met het breed aankondigen van de voorstelling, hoewel deze reeds enkele dagen bij de ticketprovider en op de site van Music Hall in verkoop stond.

Een uur nadat we uiteindelijk het persbericht verspreidden met de aankondiging dat we ‘De Kleine Zeemeermin’ in de kerst- en krokusvakantie in Gent en Antwerpen zouden presenteren, kondigde ook Marmalade hun plannen met dezelfde titel aan, waardoor er een patstelling ontstond.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda