Eind dit jaar De Kleine Zeemeermin en The Little Mermaid in Vlaanderen

6 maart 2017, 19:24 - Redactie
Eind dit jaar De Kleine Zeemeermin en The Little Mermaid in Vlaanderen

Vlaanderen krijgt later dit jaar en begin volgend jaar zowel De Kleine Zeemeermin als The Little Mermaid te zien, twee producties van twee verschillende producenten.

Music Hall - De Kleine Zeemeermin

De eerste versie komt van producent Music Hall. Studio 100 verleent de producent de licentie om de musicalversie van De Kleine Zeemeermin (2004), gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen, in een nieuw jasje te steken en ook internationaal te gaan exploiteren. De Kleine Zeemeermin speelt in de kerstvakantie in Capitole Gent en tijdens de paasvakantie van 2018 in Stadsschouwburg Antwerpen.

Verhaal
Op een dag vergaat het schip van een prins. Iedereen verdrinkt behalve de prins zelf: Hij wordt gered door Lize, een zeemeermin. De andere zeelui worden door de zeeheks Anne-moon betoverd tot verschillende zeedieren. De prins gaat wanhopig op zoek naar het meisje dat hem gered heeft. Hij wil met haar trouwen, maar hij heeft haar nooit gezien, enkel haar stem gehoord. Lize is ook smoorverliefd op de prins, maar kan het hem niet zeggen, want ze heeft geen benen om aan land te gaan. De zeeheks Anne-Moon heeft echter snode plannen en wil haar lelijke dochter Sanne-Moon aan de prins koppelen. Ze stelt Lize voor om haar benen te geven in ruil voor Lizes stem. Lize gaat akkoord, maar weet niet dat dit net in de kaart speelt van Anne-Moon.

Audities
Music Hall organiseert eind maart een eerste auditieronde voor De Kleine Zeemeermin in de Zuiderkroon te Antwerpen. Gegadigden, voor zowel hoofd- als ensemblerollen, kunnen zich aanmelden via auditions@musichall.be. Motivatiemail graag inclusief foto en CV. Exacte datum en meer details volgen later op de website.

Marmalade - The Little Mermaid

Tegelijk brengt producent Marmalade The Little Mermaid van Disney. De producent zette afgelopen jaar de allereerste stap naar live-entertainment met Beauty and the Beast in Flanders Expo Gent en wil met de nieuwe productie het musicalavontuur voort gaan zetten. Het zal de allereerste keer zijn dat de versie van Disney naar België komt, het is tevens precies tien jaar geleden dat de musical in première ging.

Verhaal
De musical vertelt het verhaal van de zeemeermin Ariël. Ze heeft een obsessie voor mensen en hun spullen, iets wat haar vader, zeekoning Triton, niet kan waarderen. Wanneer Ariël het leven redt van de menselijke prins Erik, wordt ze verliefd op hem. Om voor altijd bij Erik te kunnen zijn, maakt ze een deal met de zeeheks Ursula. Ursula belooft Ariël in een mens te veranderen, maar op twee voorwaarden: Ariël moet haar stem afstaan en ze moet prins Erik binnen drie dagen een liefdeskus geven. Zo niet, dan wordt ze weer een zeemeermin en zal ze voor altijd in Ursula's macht zijn.

Audities
Waar en hoe lang de musical zal lopen is momenteel nog niet bekend. Ook de cast zal pas later dit jaar gecommuniceerd worden. Wie zich graag wil wagen aan een auditie voor de musical kan zich nu al inschrijven via marmaladecontent.com/casting.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Datum: 24-02-2024
Tijd: 13:00 uur
Volledige agenda