Er komt een animatiefilm van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

29 maart 2017, 07:48 - Redactie
Er komt een animatiefilm van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

Andrew Lloyd Webber en Elton John gaan samenwerken om een animatiefilm van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat te gaan maken.

Joseph is een musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice die oorspronkelijk in 1968 voor het eerst werd opgevoerd op Colet Court in Londen. De volledige show ging in 1973 in première op West End en begin 1982 in het Royale Theatre op Broadway.

Het verhaal van 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' is gebaseerd op het Bijbelverhaal van Jozef, een van de twaalf zonen van Jakob.

De film zal worden geproduceerd door Rocket Picture van Elton John in samenwerking met Really Useful Group van Andrew Lloyd Webber. Andrew Lloyd Webber en Tim Rice zullen ook samen nieuwe nummers gaan schrijven voor de animatiefilm. Wanneer de film precies te zien zal gaan zijn is nog niet aangekondigd.

In Nederland was Joseph, met Freek Bartels in de hoofdrol, aanvankelijk te zien vanaf eind 2008 als reizende productie. Echter vanwege succes werd een succesfinale gespeeld in het Beatrix Theater. De allerlaatste voorstelling was op 10 juli 2010.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Datum: 24-02-2024
Tijd: 13:00 uur
Volledige agenda