Moulin Rouge! De Musical vanaf september te zien in het Beatrix Theater

5 maart 2024, 22:32 - Redactie
Moulin Rouge! De Musical vanaf september te zien in het Beatrix Theater

Stage Entertainment heeft zojuist aangekondigd dat Moulin Rouge! De Musical vanaf 7 september te zien is in het Beatrix Theater in Utrecht. De musical brengt de revolutionaire film van Baz Luhrmann tot leven op het toneel, geremixt tot een grootse nieuwe mash-up extravaganza musical. Het Beatrix Theater wordt volledig omgetoverd in de sfeer van de wereldberoemde Franse nachtclub en neemt het publiek mee naar het 19e-eeuwse Parijs, compleet met de iconische rode windmolen en 5 meter hoge blauwe olifant.

De première vindt plaats op 19 september. De kaartverkoop gaat 14 maart officieel van start.

“Moulin Rouge! De Musical is een belevenis die bijna niet valt uit te leggen, maar die je zelf moet ervaren!”, aldus Walter Drenth, Managing Director Stage Entertainment Nederland. “Het creatieve team heeft echt een unieke wereld gecreëerd - een totaalbeleving van theaterzaal tot wat er op het toneel te zien is. Het is geweldig om met het team van Stage Entertainment deze grootse productie met meer dan 70 hits vanaf september aan het Nederlandse publiek te mogen tonen”.

“We zijn enorm enthousiast over onze samenwerking met internationale musicalproducent Stage Entertainment en het Nederlandse team, die steeds weer topproducties weten neer te zetten voor hun publiek. We kunnen niet wachten om het Nederlandse publiek te laten kennismaken met de grandioze en extravagante wereld van Moulin Rouge! De Musical. Deze productie is al uitgegroeid tot een echte publieksfavoriet in New York, Londen, Keulen, Tokio, Seoul, Sydney, Melbourne en andere steden over de hele wereld”, zegt Carmen Pavlovic, producent van Moulin Rouge! The Musical. Eerder was Pavlovic International Executive Producer bij Stage Entertainment.

Moulin Rouge! De Musical vertelt het verhaal van een jonge dichter Christian die verliefd wordt op de mooie courtisane Satine in de legendarische Parijse nachtclub. Een nachtclub waar bohemiens en aristocraten elkaar treffen en waarin alles draait om betoverend vermaak. Maar de druk op Satine neemt toe als haar baas, Moulin Rouge-eigenaar Harold Zidler, op haar rekent om de Hertog van Monroth tevreden te stellen, wiens geld de nachtclub draaiende zal houden.

Wie de hoofdrollen spelen wordt op een later moment bekendgemaakt. Op dit moment is de musical Pretty Woman nog te zien in het Beatrix Theater.

Scenefoto's: Matthew Murphy

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda