Milan van Waardenburg speelt hoofdrol in Les Misérables in Londen

26 januari 2024, 13:09 - Redactie
Milan van Waardenburg speelt hoofdrol in Les Misérables in Londen
Foto: Musicalweb

Producent Cameron Mackintosh is verheugd te melden dat Milan van Waardenburg, vanaf maandag 11 maart 2024, de hoofdrol van Jean Valjean gaat spelen in Les Misérables in het Londense Sondheim Theatre. Milan maakt zijn West End debuut nadat hij onlangs nog in Nederland en België in Les Misérables te zien was. Voor zijn vertolking van de hoofdrol van Jean Valjean ontving hij lovende kritieken en een Musical Award nominatie voor Beste Hoofdrolspeler in een Grote Musical.

Milan was eerder onder andere te zien als Prins Hans in Disney's Frozen in Duitsland, Dimitri in Anastasia zowel in Duitsland als in Nederland, luitenant Frederic Charles en Quasimodo in Disney's The Hunchback of Notre Dame en Herbert in Tanz der Vampire, beide op tournee door Duitsland. Naast Milan zijn ook de Nederlanders Djavan van de Fliert en Anouk van Laake in de Londense versie van Les Misérables te zien.

De Les Misérables cast in Londen bestaat momenteel uit Bradley Jaden als Javert (tot 27 januari waarna Stewart Clarke terugkeert in deze rol vanaf 29 januari 2024), Katie Hall als Fantine, Will Callan als Marius, Amena El-Kindy als Éponine, Lulu-Mae Pears als Cosette, Luke Kempner als Thénardier, Claire Machin als Madame Thénardier en Djavan van de Fliert als Enjolras.

Het ensemble bestaat uit Annabelle Aquino, Hazel Baldwin, Brad Barnley, Michael Baxter, Emily Olive Boyd, Rosy Church, Ben Culleton, Matthew Dale, Matt Dempsey, Sophie-May Feek, Matt Hayden, Tom Hext, Christopher Jacobsen, Jessica Johns- Parsons, Yazmin King, Sam Kipling, Anouk van Laake, Harry Lake, Sarah Lark, Ellie Ann Lowe, Ben Oatley, Adam Pearce, Jordan Simon Pollard, Jonathan Stevens, Phoebe Williams en Ollie Wray.

Sinds Cameron Mackintosh in 2009 voor het eerst deze bejubelde nieuwe productie van Les Misérables bedacht, ter viering van het 25-jarig jubileum van de show, heeft deze de wereld veroverd. De recordbrekende Amerikaanse productie blijft in 2024 op tournee door Noord-Amerika en de nieuwe Koreaanse productie, die momenteel in Seoul speelt, gaat in maart 2024 in Daegu open. In december 2024 gaat de Japanse productie van Les Misérables in première in het Imperial Theatre in Tokio. Les Miserables was afgelopen jaar te zien in Nederland en België.

De wereldtournee van Les Misérables - The Arena Spectacular, een grotere versie van het succesvolle Les Misérables - The Staged Concert, gaat dit jaar van start in de SSE Arena Belfast op 19 september 2024. Deze spectaculaire productie zal slechts een beperkt aantal shows spelen in zes Britse arena's voordat het naar meer dan 15 landen en regio's over de hele wereld reist.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda