William Spaaij als Jezus in veertiende editie van The Passion

29 januari 2024, 08:01 - Redactie
William Spaaij als Jezus in veertiende editie van The Passion
Foto: Musicalweb

Angela Schijf (Maria), William Spaaij (Jezus), Matteo van der Grijn (Petrus), Keizer (Judas) en Gaia Aikman (Maria Magdalena) vervullen de eerste hoofdrollen in The Passion 2024. Dit jaar zendt KRO-NCRV op Witte Donderdag het grootste muzikale paasevenement live uit vanuit Zeist. Eerder heeft KRO-NCRV al onthuld dat presentator Anita Witzier de verslaggever van veertiende editie is. De rest van de cast, waaronder Pilatus en de verteller, wordt later bekend gemaakt.

The Passion is de muzikale paasvertelling van KRO-NCRV voor iedereen. Jezus' verhaal van geloof, hoop en liefde inspireert ons om het goede te doen en naast elkaar te staan. De uitzending komt dit jaar op donderdag 28 maart, wederom mét publiek, vanuit het Rond in Zeist, voor het gemeentehuis. Opnieuw krijgt deze editie van het paasverhaal een vervolg met Hemelvaart, dat uitgezonden wordt op vrijdag 10 mei. Eerder maakte KRO-NCRV al bekend dat het thema van dit jaar ik geloof in jou is. Een krachtige boodschap vol vertrouwen.

“The Passion vertelt het paasverhaal dat gaat over vallen, opstaan en weer opnieuw beginnen. Het is een krachtig verhaal dat nooit uitverteld raakt, omdat het verrassend actueel is, juist nu in deze tijden van wantrouwen en tegenstellingen. Ik vind het mooi dat The Passion steeds populairder wordt onder jongeren. Jongere generaties zijn bij uitstek bezig met zingevingsvragen en wij geven ze een boodschap mee van vertrouwen en verbinding", aldus Reinder van Dijk producent Levensbeschouwing bij KRO-NCRV.

Om het paasverhaal voor iedereen toegankelijk te maken, wordt de veertiende editie weer voorzien van audiodescriptie op NPO Radio 2, dit jaar door radio-dj Emmely de Wilt, en een gebarentolk op NPO 1 Extra. Daarmee wil KRO-NCRV iedereen op hetzelfde moment dezelfde ervaring geven.

The Passion wordt vanuit het Rond in Zeist uitgezonden op Witte Donderdag 28 maart om 20:30 uur op NPO 1. The Passion Hemelvaart wordt uitgezonden op vrijdag 10 mei om 20:30 uur op NPO 1.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda