Ruim 300 kinderen wagen hun kans voor een rol in Vlaamse Les Misérables

4 juni 2023, 12:27 - Redactie
Ruim 300 kinderen wagen hun kans voor een rol in Vlaamse Les Misérables
Foto: Studio 100

Dit najaar komt Les Misérables na meer dan 25 jaar terug naar Vlaanderen. Naast de volwassen cast is Studio 100 op zoek naar kinderen om de rollen van Gavroche, kleine Cosette en kleine Eponine in te vullen. Daarom werden er vandaag audities georganiseerd. Meer dan 300 kinderen waagden hun kans om een plekje in deze legendarische musical te veroveren. Ook Ianthe Tavernier, die de rol van Eponine zal spelen, maakte 25 jaar geleden haar musicaldebuut als kleine Cosette in Les Misérables en was er tijdens de audities bij.

Studio 100 zoekt voor de musical Les Misérables diverse jonge acteurs voor de rollen van Gavroche, jonge Cosette en jonge Eponine. Les Misérables was 25 jaar geleden voor het eerst te zien in de Antwerpse Stadsschouwburg. Het was de eerste grote succesmusical in Vlaanderen en betekende de doorbraak van het genre bij het grote publiek. Een legendarisch, maar vooral enorm aangrijpend en tijdloos verhaal.

In de volwassen cast naast Ianthe Tavernier ook Jonas Van Geel, Goele De Raedt en Nordin De Moor. De Vlaamse première zal plaatsvinden op 15 oktober 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen, nadien zal de voorstelling ook nog te zien zijn in Capitole Gent.

Ianthe Tavernier, speelt Eponine: "Les Misérables was de eerste musical waar ik als kind ooit in meespeelde. Vanaf dan wist ik het: dit wil ik later doen! Het was dan ook heel leuk om vandaag het enthousiasme van alle kinderen te zien die auditie kwamen doen. Ik weet hoe spannend zo'n auditie kan zijn."

Voor de nieuwe Vlaamse productie werd een cast samengesteld dat een combinatie is van Nederlandse acteurs en Vlaamse acteurs. Uit de Nederlandse cast spelen Milan van Waardenburg, Channah Hewitt, Sem Gerritsma, Michael Muyderman en Mark Roy Luykx mee.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda