Laatste voorstelling van De Vergeten Twentse Lente op 25 juni

21 juni 2023, 15:10 - Redactie
Laatste voorstelling van De Vergeten Twentse Lente op 25 juni
Foto: Musicalweb

Na een reeks van 51, zal op zondag 25 juni de laatste voorstelling zijn van De Vergeten Twentse Lente. Met meer dan 50.000 bezoekers heeft dit meeslepende theaterstuk een succesvolle run gehad.

Initiatiefneemster Johanna ter Steege heeft ervoor gezorgd dat alle bezoekers bekend zijn geworden met een van de grootste verzetsdaden in Nederland. De Vergeten Twentse Lente heeft het 'vergeten' verhaal van de april-meistaking, die destijds begon bij de machinefabriek Stork in Enschede als reactie op de acties van de Duitse bezetter, weer tot leven gebracht. Dit belangrijke historische moment heeft eindelijk de aandacht gekregen die het verdient.

De voorstelling heeft niet alleen de harten van de bezoekers geraakt, maar ook die van de cast en crew. Het team achter het spektakel is enorm dankbaar voor de steun en betrokkenheid van het publiek gedurende deze bijzondere periode.

Hoewel de laatste voorstelling op 25 juni een definitief einde markeert voor De Vergeten Twentse Lente, zal de impact van deze voorstelling nog lang blijven nazinderen. Het theaterspektakel heeft niet alleen geschiedenis tot leven gebracht, maar heeft ook bijgedragen aan het bewustzijn en begrip van het verleden. De herinnering aan de april-meistaking zal voortleven in de harten van degenen die de voorstelling hebben bijgewoond en zal een blijvende erfenis vormen voor de regio Twente.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda