Jimmy Hutchinson viert zijn tachtigste verjaardag in het theater

21 juni 2023, 12:27 - Redactie
Jimmy Hutchinson viert zijn tachtigste verjaardag in het theater

Jimmy Hutchinson (zanger/docent) viert zijn tachtigste verjaardag in het theater. Tijdens de lockdowns heeft Hutchinson niet stilgezeten. Ter ere van zijn tachtigste verjaardag heeft hij een compleet nieuw programma samengesteld.

Deze one-man-show is biografisch, educatief maar bovenal entertaining. “PLEASE, NO PRESENTS - JUST YOUR PRESENCE!” aldus Hutchinson, die nog vol energie in het leven staat. In deze one-man show neemt Hutchinson je mee langs de geschiedenis van klassieke muziek die van invloed was op diverse musicals en opera’s. Door middel van eigen arrangementen brengt Hutchinson een mix van o.a. Duitse en Amerikaanse operettes, mash-ups van beroemde klassiekers en een dosis comedy.

Met muziek uit o.a. A little night music, Porgy & Bess, Elvis the Musical en uit opera’s zoals The Pirates of Penzance, presenteert Jimmy een gevarieerd programma voor elke musical- en muziekliefhebber. De voorstelling duurt ongeveer 2 uur inclusief pauze. Hij begeleidt zichzelf op piano. Naast prachtige muziek, deelt Hutchinson mooie verhalen over de invloed van klassieke muziek op musicals en de ontwikkeling van de opera door de jaren heen. Jimmy: “THIS IS MY LAST PRODUCTION - BUT I DON’T PROMISE!!!”

Hutchinson speelde als uitvoerend artiest in verschillende musicals in binnen- en buitenland. Daaronder waren Sweeney Todd (1993), My Fair Lady (1995), Jungle Book, Alladin – de Musical, 42nd Street en Rembrandt- de Musical. Voor zijn rollen in Junglebook en Aladdin werd hij genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award. Zijn vorige one-man-shows, Hats off to Broadway en Hats off to Broadgay waren o.a. te zien in het M-Lab, Betty Asfalt Complex en ‘t Zonnehuis. Hij is tevens een welbekende zangdocent; op dit moment is er geen musical in Nederland zonder leerlingen van hem. Hij was ook officieel vocal coach voor o.a. Miss Saigon, Elizabeth, Mamma Mia en veel producties van OpusOne. Voor televisie was hij betrokken bij o.a. Sterrenjacht en So You Wanna Be A Popstar.

Hats off to Broadway is twee keer te zien op 25 en 26 juni in Het Zonnehuis te Amsterdam-Noord.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda