Dagboek van een Herdershond terug als live tv-spektakel

21 juni 2023, 07:59 - Redactie
Dagboek van een Herdershond terug als live tv-spektakel
Foto: Sander Mulkens

KRO-NCRV, Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht werken samen aan een moderne tv-bewerking van Dagboek van een Herdershond. De bekende KRO-serie over een jonge kapelaan die terechtkomt in een Limburgs dorpje werd vorig jaar al als musical gebracht en wordt nu vertaald naar een musicalspektakel op tv. Voor het eerst vindt een Nederlandse musical zijn weg naar een nationaal tv-event. De Limburgse stad Sittard-Geleen wordt het decor van de live-uitzending.

De regie van Dagboek van een Herdershond Live is in handen van David Grifhorst (bekend van o.a. The Passion van KRO-NCRV). Hij werkt nauw samen met André Breedland en Ad van Dijk, de tekstschrijver en componist van de gelijknamige musical. In de 85 minuten durende live-uitzending worden verschillende nummers en scènes uit de musical gebracht door een groot gedeelte van de originele musicalcast. Onder anderen Angela Schijf, William Spaaij en Nandi van Beurden zien we terug op 3 september. Thomas Cammaert zal in de tv-uitzending debuteren in de rol van kapelaan Erik Odekerke. Lokale harmonieën en fanfares verzorgen de muzikale begeleiding.

Dagboek van een Herdershond was van 1978 tot 1980 op de Nederlandse televisie te zien en werd geregisseerd door Willy van Hemert. De cast bestond uit onder anderen Jo de Meyere, Ko van Dijk, Brûni Heinke en Renée Soutendijk. De KRO-serie groeide uit tot een van de populairste Nederlandse tv-producties ooit en werd uitgezonden in onder anderen Duitsland, Finland en Zuid-Amerika.

Dagboek van een Herdershond Live is op zondag 3 september om 20:25 uur te zien op NPO 1.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda