Anansi de spin rukt op: het sprookje uit Afrika deze zomer in de theaters

22 juni 2023, 13:27 - Redactie
Anansi de spin rukt op: het sprookje uit Afrika deze zomer in de theaters

Een prentenboekenreeks, een animatieserie op Zappelin (KRO-NCRV), een bioscoopfilm in de maak, Anansi is ook een vast onderdeel in de tentoonstelling Sabi Suriname in het tropenmuseum junior én vanaf deze zomer schittert Anansi de spin ook in het theater met Anansi de Spin - sterker dan Olifant. Kortom: Anansi rukt op. Mensen met spinnenangst hoeven niet bang te zijn, Anansi is juist een hele slimme, ondeugende en grappige spin.

Bekend van sprookjes die al eeuwenlang van generatie op generatie worden verteld in Caribische en West-Afrikaanse gebieden. Kinderboekenschrijver Iven Cudogham heeft de Anansi-verhalen in een nieuw jasje gestoken, passend in de tijd van nu. Anansi de spin - Sterker dan de Olifant is een theatervoorstelling voor de hele familie, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Rogier Komproe - die in de tv-serie de stem van Anansi is-, kruipt opnieuw in de huid van de slimme spin, afwisselend met Juliann Ubbergen. Actrice Abke Bruins kruipt in de huid van een heleboel vriendjes van Anansi.

Anansi de spin - Sterker dan de Olifant' gaat op zondag 16 juli in première in het Bijlmer Parktheater als onderdeel van het Kwaku Summer Festival. Vanaf oktober is de voorstelling van Anansi te zien bij verschillende theaters door het hele land.

Verhaal

Anansi de spin - Sterker dan Olifant' is een wonderlijke, muzikale theatervoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar. De eeuwenoude verteltraditie van de verhalen van Anansi staat centraal.

Anansi heeft de lekkerste banaantjes ooit in een boom zien hangen. Hij klimt helemaal naar boven en dan… worden ze zo onder zijn neus weggekaapt door de sterke, grote Olifant. Anansi kan het niet laten, hij daagt haar uit voor een potje touwtrekken. De winnaar krijgt lekker fruit. Daar zegt Olifant geen nee tegen, ze is immers de sterkste van het woud. Maar Anansi heeft natuurlijk alweer een slim plannetje bedacht om iedereen op het verkeerde been te zetten.

Met een ingenieus decor en tropische muziek wordt groot en klein het verhaal ingezogen. Het decor verandert speels van Olifant naar Walvis en van uitgestrekt woud naar het huis van Anansi, waar hij op sluwe wijze zorgt dat hij alle bananen krijgt en niets hoeft te delen. Maar of dat hem lukt…?

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda