Jonge ‘Soldaten van Oranje’ samen op podium Soldaat van Oranje

8 oktober 2015, 11:59 - Redactie
Jonge ‘Soldaten van Oranje’ samen op podium Soldaat van Oranje

Gisteravond stonden twaalf jonge 'Soldaten van Oranje' voor het eerst met zijn allen in het decor van Soldaat van Oranje. Deze sociaal initiatiefnemers ontvingen in de afgelopen vijf jaar dit prestigieuze predicaat vanuit het Fonds Soldaat van Oranje, een Fonds op Naam bij het Oranje Fonds. Ter ere van het vijfjarig bestaan van de voorstelling kwamen alle winnaars, vergezeld door tweehonderd van hun collega-vrijwilligers, nog een keer bij elkaar.

De prijs gaat jaarlijks naar jonge sociaal initiatiefnemers die een probleem in de samenleving te lijf gaan. Zij blijven niet langs de zijlijn staan, maar komen met hart en ziel in actie voor anderen in onze maatschappij, net als dé Soldaat van Oranje, Erik Hazelhoff Roelfzema.

Ieder jaar selecteert het Oranje Fonds samen met Soldaat van Oranje - De Musical jonge mensen die precies dat doen. Zij ontvangen naast de oorkonde ‘Soldaat van Oranje’ een bedrag van €5.000,- voor hun initiatief. Sinds het begin van Soldaat van Oranje in oktober 2010 werd de prijs aan dertien initiatiefnemers toegekend. Zeven van hen zetten zich in voor kansarme jongeren. Twee andere winnaars zetten zich in voor een betere buurt, weer anderen voor ouderen of voor ex-gedetineerden.

"Nog voordat de musicalvoorstellingen in 2010 startten, stelde de producent van Soldaat van Oranje - De Musical via ons geld beschikbaar voor jonge sociaal initiatiefnemers. Met het Fonds Soldaat van Oranje dat hij bij ons onderbracht kunnen we bijzondere jonge mensen nu extra ondersteunen. Hun inzet zorgt voor een wereld vol verschil!"
aldus Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds.

Fred Boot, producent van Soldaat van Oranje: "We kennen natuurlijk allemaal het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema. Maar wij zijn trots dat we met het Fonds Soldaat van Oranje ook de verhalen van jonge mensen, die vandaag de dag in actie komen voor een ander, zichtbaar maken. Wij zetten deze helden en hun collega-vrijwilligers ter gelegenheid van ons vijfjarig bestaan graag nog een keer in de spotlights om hen te bedanken voor hun inzet.”

Screen_Shot_2015-10-07_at_22.50.12

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda