Jon van Eerd werkt aan nieuwe komische musical Charley

26 juli 2017, 09:30 - Redactie

Jon van Eerd werkt op dit moment aan een nieuwe komische musical getiteld Charley, het is de bedoeling dat de musical vanaf november 2018 in de theaters te zien is.

De musical is gebaseerd op de Britse komedie Charley’s Aunt van Brandon Thomas, waarvan de theatermaker al eerder een succesvolle toneelbewerking maakte.

De klucht, die eind negentiende eeuw in Londen een record vestigde met bijna 1500 voorstellingen, gaat over een man die zich verkleedt als de tante van een vriend om uit pure nood diens familie om de tuin te leiden. In deze eerdere toneelbewerking speelde Van Eerd de verklede man en Pamela Teves de échte tante, die halverwege de voorstelling haar intrede doet en vervolgens voor flink wat complicaties zorgt.

De muziek voor de musical zal worden gecomponeert door de Britse componist en dirigent Michael Reed die eerder al samen werkte met Van Eerd tijdens de musical Moeder, ik wil bij de revue. Reed werkte mee aan ruim twintig shows op West End.

De première van Charley is in december 2018 in het Oude Luxor Theater. Van Eerd speelt zelf de hoofdrol, wie er verder mee gaan spelen in de voorstelling is nog niet bekend. Vanaf volgend seizoen is Jon van Eerd eerst nog te zien met Harrie & Eva.

Première
9 december 2018
Dernière
21 april 2019
Producent
Het Pretpakhuis
Meer over CharleyAnder nieuws over Charley
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda